sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

heräämisiä

esikoinen marisi tässä männäviikolla ettei ole koulun ja harrastuksensa takia neljääntoista päivään saanut nukkua kahdeksaa pitempään. mjaa. mä en ole puoleentoista vuoteen nukkunut kuutta pitempään, kerroin. ei kehdannut sitten enempiä siitä marista.

tänä aamuna tapahtui pieni ihme. heräsin 6.30 valoisassa hiljaisessa kodissa, ja makoilin kiinni murun selässä puoli tuntia. ja voin kertoa että se oli iso ja rentouttava puolituntinen. maata hereillä, omissa rauhoissa, kiirehtimättä mihinkään.

vielä vuosi niin voin alkaa haaveilla nukkumisesta kasiin, ysiin. luulen. jahka mun oma rytmi sen sallii. cool!

2 kommenttia:

  1. teinien aivot kehittyy nukkuessa. esim. teinin uneliaisuus saattaa liittyä etuotsalohkon kehityksen aiheuttamaan lisääntyneeseen unen tarpeeseen. en siis välttämättä näe hyvänä teinin syyllistämistä nukkumisesta/unen tarpeesta. (hyviä hakusanoja puberty brain development sleeping)

    VastaaPoista
  2. kyl mie tiiän ;) et nou hätä.
    yleisesti ottaen se mun mielestä nukkuu ikätovereihinsa nähden hyvin, on vaan ollut kaikkia aamumenoja (treenejä) viikonloppusinkin pari viikkoa.

    nää nyt on näitä mein nokitteluja. paskamutsi antoi sen kymppiin vedellä unta kuulaan nyt vkonloppuna, toivotaan että vähän ees helpotti :)

    VastaaPoista