maanantai 8. helmikuuta 2010

viis tissiä

mun rakas "pikku" poikani on taas kasvanut. hyvin epätyypilliseen tapaan paino vetelee nollakäyrän alla, mutta pituus sitten yli plus kakkosella. (epätyypilliseen siksi että kaikki lähisukulaiset on enemmän mallia pygmi.) neuvolantäti oli tänään painoonkin tyytyväinen, vaikka käyrä on hieman taittunut alaspäin, mutta noilla pituuksilla se on enemmän kuin hyvä. ja kyllä me pojan kanssa aika kovaa duunia noiden mittojen eteen tehdäänkin. 1-2h imetysvälit käy ihan työstä.

poika on vielä sitä laatua että se kyllästyy vaivalloiseen herumiseen ja alkaa teutaroida rinnalla aika nopeesti, ja sitten on vaihdettava puolta, ja uudelleen ja uudelleen. joskus jos poikanen jaksaa kuppaa viis tissiä maitoa putkeen, takaa se hyvät unet, kerran se on nukkunut 3,5h putkeen. yleensä vähemmin.

toi teutaroiminen on neuvolantädin mukaan rintaraivarien esiaste, ja vauva tilaa maitoa ja stimuloi rintaa sitä riipimällä. eipä ole kovin kivan tuntusta musta. vaikka imetystuen sivuilla sanotaan että jos rinta on "tyhjä" sen erittämä maito sitävastoin rasvasempaa, ja että se tyhjä tissi kelpaa kermoineen vauvalle ihan yhtä hyvin. mutta kyllä tuntuu että toi rinnan vaihtaminen on meillä "se" juttu, jos en halua että se alkaa raivoomaan ja vieroksumaan rintaa kokonaan.

alkuun luulin ettei kundilla ole nälkä kun se alkaa niin piehtaroimaan siinä rinnalla, ja lopetin imettämisen siihen, ja sittenhän se raasu kitisi nälkäänsä jopa vartin välein. onneksi älysin ruveta tohon rinnanvaihtoon seuraavaksi. 

noh, neuvolantäti kehoitti antamaan välillä maitoa pullosta että saisin nukkua pidempiä pätkiä öisinkin. että se lepo saattais viedä munkin maidontuottoa parempaan suuntaan. musta se olis tyhmää, koska poika kasvaa enkä koe olevani väsynyt, mutta murusta olis kiva pystyä tarjoomaan ukkelille maitoakin toisinaan. harkintaan jää toi "lisämaitoasia". ihme että se täti sitä edes ehdotti. se painotti kovin että mä olen edelleen "täysimettäjä" vaikka poika sais maitoa pullosta pari kertaa.

joo-o. mutta silti ei ihan vielä. ihme syvässä istuu asenne mussakin tota imetystä kohtaan. että täysimetys, tissistä, only me kelpaa. kaipa se tätikin vaan suosituksineen pojan (ja mun) parasta koettaa ajatella. mutta toistaiseksi, mun tissillä mennään, vaikka tunninvälein ja viistissiä. ai miks? kun tuntuu siltä. musta. ja poika on pirteä ja tyytyväinen sen ajan mitä se on hereillä. samoin kun minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti