torstai 12. huhtikuuta 2012

sälekaihtimet

mut hyvin tuntevat ihmiset tietää, että jos jostakin asiasta en kodissa pidä, se on sälekaihtimet.
nyt meille tuli tarjous moisista. asennettuna. uuteen asuntoon.

hmmm.
emmätiä.
mä haluaisin jotaki näkösuojaa alakertaan, että sais maailman teljettyä ulos. ja ettei mitkään lurkit kurki sisälle kun ollaan poissa, mutta että kaihtimet, mun kotona?

muita ratkasuja? onko kellään värillisiä kaihtimia?
yäk. kaihtimet..

7 kommenttia:

  1. Puiset kaihtimet on ihan kivat! Meillä on moiset, en tiedä mistä tulleet tähän vuokra-asuntoon... :)

    VastaaPoista
  2. onko ne ikkunan välissä? vai päälle asennettu?

    VastaaPoista
  3. Minulla oli aikanaan samanlainen antipatia kaihtimia kohtaan. Rakensimme sitten oman mökkösen ja todettiin, että ikkunoiden tilaamisen yhteydessä kaihtimet olivat paljon halvemmat kuin että ne tilaisi erikseen jälkikäteen. Tämä tieto vaikutti kyllä päätöksentekoon ja kaihtimien vihaaja tilasi kaihtimet, enkä ole katunut. Osaa kaihtimista pidän edelleen aina ylhäällä, mutta kyllä niistä hyötyäkin on ollut. Minusta sellaiset, jotka ikäänkuin heijastavat valoa pois, ovat kätevät kesälläkin. Jos olet päivän kotoa pois, voi laittaa sälekaihtimet kiinni eikä kämppä kuumene liikaa. Kahtena viime kesänä tässä käytössä tarvittu. Kyllähän niitä saa värillisinäkin. Minusta puisia ei voi asentaa väliin.

    VastaaPoista
  4. Ensimmäinen anonynyymi jatkaa, että ei oo ikkunan välissä vaan ihan tuossa päällä. Että pölyyntyyhän ne siinä kyllä, mutta on kyllä ihan helppo putsatakin. Oisko jostain Ikeasta nuo ehkä.

    VastaaPoista
  5. Täällä kans yks kaihtimia inhoova! Kun rakennettiin ei talomyyjä meinannu tajuta kun sanoin etten halua niitä kun oisivat kuulunee samaan rahaan, eikä hyvitystä tullu kun niitä en ottanu(hyvä etten joutunu maksaan siitä etten ottanu). Meillon ihan perus rullaverhot, makkareissa pimentävät muualla normit. Verhotankojen kans ku on kohdikkain niin ei ainakaan mun silmää häiritse auki ollessa.

    VastaaPoista
  6. määh. mä taivun varmaan alakertaan ottaa kaihtimet... plääh. saako mustia kyselee muru edelleen ;) mutta valkoset otan. vaikka vähän ärsyttää. tai paljonkin. haluan vaan että saa fönarit pimeeksi, ja kodin yksityiseksi jos tahtoo.

    sit olis vielä ne kaapinovet! en ajatellu ollenkaan ettei "perusmalliin" ne kuulu. siis eteisessä tulee oleen avonaulakko jossen kaiva kuvetta. hemmeti. kai mä kaivan. tiätteks miltä 5 henkilön vaatteet näyttää avonaulakossa? mä valitettavasti tiiän. plääh....

    VastaaPoista
  7. Meiltä ei löydy värillisiä sälekaihtimia, eli en niiden puolesta osaa sanoa. Tuttu kuitenkin myös yrittää etsiä sälekaihtimia asuntoon. Ilmeisesti jonkin verran löytyy vaihtoehtoja. Meillä taitaa olla asunnossa aivan perinteiset sälekaihtimet, ne olivat täällä jo silloin kun me muutimme.

    VastaaPoista