sunnuntai 2. joulukuuta 2012

koiraihmiset hoi!

kattokaas, kun meillä on tuo yks uskomaton seisojatyyppinen koiruus, ja tuossa vieressä on ihana pelto, jossa 3/4 mein koirista saa juoksennella sydämensä kyllyydestä vapaana, mutta tuo yksi...
sillä on niin suuri toimintasäde, ja se tyystin unohtaa että jonkun ihmisen kanssa sitä ulos tultiin, että sitä ei voi vapaana pitää. se ei kuule, ei näe, ei ymmärrä.
(ollaan yritetty sysimetsässä kahdesti, ja molemmilla kerroilla vajaa tunti sitä sitten etsitty.)
mutta, olis kivaa että se voisi muiden kanssa telmiä.
ja ei, flexi ei käy, koska se tempaseen narun tappiin suht heti, ja sitten on flexissä mekanismi sökönä.

joten.
mikä olis sellasta narua missä olis vähän joustoa, se olis kevyt kantaa, ja sitä sais ostettua sen kymmenkunta metriä.
kiipeilynaru?
mistä sitä saa?
muita vinkkejä?

kiitos jo valmiiksi!

7 kommenttia:

 1. Meillä on ihan rautakaupasta ostettu sellasta "kumiköyttä".. meillä seon kyllä ihan erilaisessa käytössä mutta uskosin sen toimivan tuossa hommassa.. kestävää se on ainaki!

  VastaaPoista
 2. onkse kumiköysi kuinka paksua? idea kuulostaa hyvältä, mutta jos se on paksua (niinku hinausköysi esmes.) nii onkse sit hirmusen kokonen kääryle kantaa?

  VastaaPoista
 3. Varusteleka ja paracord-narut?

  T.F

  VastaaPoista
 4. Hevosen juoksutusliina toimii meillä vastaavassa tilanteessa. :)

  VastaaPoista
 5. tuo edellisen anonyymin juoksutusliina kuulostaa omaan korvaan kanssa järkevältä! itse olin tulossa ehdottamaan ihan perus skuuttiköyttä (purjeveneeseen tarkoitettua). sellanen kelluva on myös kevyttä. clas ohlsonilta pitäis löytyä. :) ajavaa koiraa ei voi pitää irti, niin se vaan menee. jos on vietti niin sehän menee juurikin sinne minne oma nenä näyttää, ja tulee takaisin ehkä jos viitsii. jänikset on kivampia jne.

  VastaaPoista
 6. Biltemasta saa jälkiliinaa joka on kevyttä, toi on vaan 15m, mut jos laittaa vaikka kaksi peräkkäin. on kevyt kantaa, eikä ole kallistakaan :) hevosten liina on painavampaa ja leveämpää kuin tämä. tässä linkki vielä :) http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Kotielaintarvikkeet/Koira/Jaljityshihna-15-m-pyorea-47080/

  VastaaPoista
 7. ooh! kiitos vinkeistä! muru menee huomenna liina-kauppaan, toiv pian kuulette mihin päädyttiin ja miten vinkkinne toimii käytännössä. kiitos, kiitos, kiitos!

  VastaaPoista