maanantai 15. huhtikuuta 2013

ongelmakoira vai koiraongelma. vai vika omassa päässä.

mä googlettelin jo koiraterapeutteja, koska aivo on mennyt solmuun ton yhden rakin kanssa.
kaikkemme me on sille annettu, ja viimenen niitti oli kyllä kun lenkille lähtiessä tyyppi nosti kinttua murun saappaalle.
syystä?
- en tiedä.
olen hokenut nyt viikon "pää poikki" aina kun mokoman typerän otuksen näen, mutta vielä yritetään tässä, niin ettei repee hermo.
ennenkun soitan sille koiraterkalle, niin kerro:

miksi tyyppi on alkanut remmiräyhäämään?
miksei siihen tehoa napakka kielto (tätä yritettiin ensin.), selätys (tätä sitten), ei esto (tätä sitten) eikä ignoraaminen?
miksi se lirii sisälle, vaikka lenkitetään säännöllisesti? ja enemmänkin?
mun tulkinnan mukaan tämä on mielenosoitusta, koska se lirauttaa muiden koirien nukkumapaikalle yleensä. ja nyt kun muru vaihtoi sohvan divaanipäätyä, niin se jotenki siitä ressaantui, ja alkoi kussa sohvannurkalle. ja sit tosiaan murun kengille, uloslähtiessä.

sehän on myös yrittänyt omia murun, mutta sille laitoin pisteen murisemalla.

tarkkailin sitä myös yks päivä kun muru ei ollut kotona. ei kusia, ei hillumista eikä toisten koirien paimentamista. ja kun muru tuli ovesta, livahti koira kusasemaan toisen nukkumapaikalle.
se on siis leikattu, eikä pilissä mitään fyysistä vikaa tunnu olevan.

ennenkun haaskaan rahani koirapsykologiin (tää on siis vakavaa koska tämä on mulla järjestyksessään koira nro 5. ja olen aika asiantuntija näissä hommissa, luulen.) niin sanokaa nyt jotaki jos osaatte. pliide?

5 kommenttia:

 1. Hmm, vaikee sanoa, selkeesti kuulostaa kyllä ihan pomottamismeiningiltä. Meillä tepsi loppujen lopuksi remmiräyhäämiseen kuiskaaminen ja namit (ja napakka hihnan nykäisy), mutta tuo onkin hirveen miellyttämisenhaluinen.

  VastaaPoista
 2. Tohon kuseskeluun kannattaa koneilla uroshousuja, vähän kuin narttujen juoksuhousut. Ideana että kun merkkaa niin pissaa housuun joka on monesti niille niin epämiellyttävää että lopettavat sen. Remmirähjäämiseen voisin suositella treenata yksin niin että kun näkee jo että toinen koira lähestyy alkaa syöttää jotain vähän parempia nameja, esim. Maksapasteija tiivistä ja kehua koko sen ajan kunnes toinen koira mennyt ohi, ideana se että koiran mielessä toinen koira muuttuu hyvän kakkoseksi, ja lopulta koira alkaa heti odottaa namia kun toinen koira tulee näkyviin. Tsemppiä, nää ei oo helppoja juttuja! :)

  VastaaPoista
 3. Sisälle lirimiseen vaippa. Sun käden taidoilla sä väkerrät sille mittatilaus-kestovaippa-pamperssit niin siinähän lirittelee omille munilleen. Eipähän ainakaan saa teiltä mitään reaktiota lirittelyn takia.

  Murulle ehkä suosittelisin ignoorausta hellyyden suhteen talivattia kohtaan. Pelkästään käytöstä korjaavia käskyjä, mutta muutoin pelkkää ilmaa. Kävelköön lenkit vaikka ihan jalan vieressä, mutta lenkkeilyttäjä määrää tahdin, suunnan yms. ja jos alkaa rähjäämään niin remmillä tiukka korjaus (ja esim. käsky "mennään" tjms.) ja suunta vain eteenpäin.

  Vaikea tosiaan sanoa, kun ei itse ole nähnyt...mutta vaippoja tosiaan suosittelen!

  -Se toinen maalainen- ;)


  VastaaPoista
 4. Kehu aina hyvästä käytöksestä, jätä huono käytös huomiotta. Mutta AINA kun koira toimii niin kuin sen haluat toimivan, kehu ja palkitse esim.namilla/leikillä tms mikä koiraa eniten motivoi.

  VastaaPoista
 5. joo. ongelma on siinä, myöskin, että kun koira tulee luokse, se kusee alleen :) jos sitä kehuu ja silittää, ja se on jossain "mielentilassa" se kusee alleen. josse innostuu, se kusee toisten paikoille, ja sit se muutenvaan merkkaa kenkäkaappia ja ruokalaatikkoa.
  eikä sitä voi kusasemisesta kieltää vaikka sais sen "rysän päältä" kiinni, koska sit se paniikissa kusee lisää :D herra mun jee.
  mä ostin sille nyt gentleman pantsit, ja ne on sillä päällä. eipä kuse enää. vaikka pili joskus liukuu pantseista ulos, ei koira kuse. on se vähän masentuneen olonen kun moisia noloja pögiä pitää pitää, mutta parempi sekin on kun "pää poikki" tilanne.

  remmiräyhääminen on nyt työn alla. mehän ollaan siis tehty koirakuiskaajan (vai kuka se oli) oppien mukaan niin, että mennään seisoon siihen sen eteen. toimii. paitsi jos se ehtii "kiihottua" liikaa. se menee sellaselle kierteelle se otus, että se on vahingossa esim. purrut esikkoa jalkaan, ja mua punttiin kanssa.

  yks vaihtoehto on, että pyydän kaverin kiltin koiransa kanssa tekeen noita ohituksia, koska kerran on käynyt niinkin, että yks koira ton rääpäleen sekoilusta huolimatta tuli ihan liki, ja toi ei tiennykään sit mitä tehdä, ja unohti räyhäämisen. sitä ei voi vaan ventovieraiden kanssa kokeilla. että päästää aggressiivisen oloisen, sekopäänä räyhäävän otuksen kiinni jonkun ohikulkijan vuffeen ;)

  VastaaPoista