sunnuntai 12. elokuuta 2012

käännyn sun puoleesi herra steiner

ai jestas.
sain angstit heti aamusta hesaria lukiessa.
kotikuntani meinaa tehdä "hieman" leikkauksia koskien perusopetusta.
ei käy.
oon itse käynyt koulua lama-aikana ja se oli aikamoista saissea.
varsinkin itä-helsingissä.
opetuksen taso oli mitä oli, ja ruokakin oli kamalaa. aika turvatontakin meininkiä, muistan.

nykyisessä asuinkunnassani kaavaillaan kolmenkymmenen oppilaan luokkia, ja sitä että jos opettaja sairastuu, ei sijaisia palkata, vaan yksi opettaja huoltaa sitten kuudenkymmenen oppilaan luokkia. tukiopetukseen, eikä erityisopetukseen ole varaa. ja koulunkäyntiavustajien toimia lakkautetaan. ja mitähän skeidaa mahtaa sitten ruoka olla? samoja jänteillä jatkettuja lihapihvejä kun meillä aikanaan? luista kanaviillokkia? vedellä jatkettua keittoa?

kyllä se taas vaan on niin, että mä käännyt kouluasiassa herra steinerin puoleen. toki aion kirjoittaa opetuslautakuntaan tässä, ja kysellä steineristakin miten asiat siellä aiotaan hoitaa. steinerillä vaan tietääkseni on oman yhteisönsä tuki takanaan eri tavalla. tän päivänen hesarin luku ajoi mut vaan nyt siihen ajatukseen että perhepoliittisissa neuvotteluissa alan lobbaamaan steinerajatusta ällin ja tällin koulumuodoksi. on se nyt hitto.

ainiin. toki kuntamme äänitorvi ilmoitti ettei tilanne nyt yksinomaan koske koululaitosta, vaan joudutaan rajusti säästämään myös varhaiskasvatuksesta ja sosiaalitoimen menoista.
no wautsikiwau, sehän on lohdullista kuultavaa.
vanhemmat on kuulemma kirjelmöineet että suostuisivat mielihyvin veroäyrin nostoon, jotta koulunkäynnin laatu turvattaisiin, se ei päättäjien mielestä kuitenkaan auttaisi.
-ai kui nii ei auttais? en ymmärrä. 
onha tää nyt taas ihan pehvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti