lauantai 30. maaliskuuta 2013

ei leonbergiä, kuulemma

saanko mä sit leonbergin jos sä saat ison auton?!
- et. mä en halua leonbergiä.
- jaa. sit mä en halua isoa autoa.

näillä spekseillä lähdettiin autokaupoille. mein mielipiteet aiheesta "uusi auto" on kyllä niin eri linjoilla. mun mielipiteiden tukena on realismi (kerrankin!) ja murulla tunnetta.

parin tunnin kiertelyllä molemmat löyti kyllä mieluisia vaihtoehtoja. tosin, ei vieläkään päästy yhteisymmärrykseen siitä, millasella pilikalla mein perhe vois ajella.

noh, turha reissu se ei ollut.
meillä oli laatuaikaa kaksin ja sain esitellä murulle muutamia mun lapsuudenaikasia puljausmestoja.
käytiin g-tädillä hakemassa mulle punaviiniä pääsiäisruokien sivuun, ja villiviiniä idätykseen.

jotenkin semmoi ilonen fiilis että tästä se lähtee. kevät!

ps.
mikä olis sun autovalinta 5 henkiselle perheelle, jossa on 4 koiraa?

8 kommenttia:

 1. Suosittelen esim. Volkkarin caddya, maxina, jos haluaa lisää kokoa/pituutta. Itse ajan työkseni sellaista ja olen ollut tyytyväinen.
  Seatin alhamraa tms..
  Jos pieni hyvä tilaihme, niin skodan roomster.
  T. F

  VastaaPoista
 2. kiitti vinkeistä! googletellaan ;) mulle kävis volkkarin polo, tai seatin leon, jotka on "aivan liian pieniä"... käytiin eilen katsomassa dodgen journey, joka on mulle liian iso, ja liian kallis... autokauppiaskin vähän tuskaili ja oli ihan että "tein pitäis kyllä yhdessä päättää mitä haluatte ensin, ja sit hän vois esitellä vaihtoehtoja...." hahah. juu.

  VastaaPoista
 3. nii, kun olin aatellut että voitais tsiigaa muutama iso, ja muutama pieni, mutta pääsiäisenä on autokauppojen sesonkiaika, luulenmä, ni ei sillä ollu aikaa mihinkään jakomielitautiseen esittely-yritykseen... ;)

  VastaaPoista
 4. Okei. Dodge saattaa olla huoltojen osalta... Kohtalokas. Roomster on kokoluokkansa paras. Testienkin mukaan. Isompaa Caddya taas saa lyhyenä ja pitkänä. Jälkimmäistä käytetään esteettöminä takseina, niinkuin minulla on työkaluna. Edellistä ajettiin yli 200 000 km ja kaikissa huolloissa olin mukana isäntäni etuja valvomassa. Nykyistäkin on yli 70 000 ajettu ja on ollut todella hyvä.
  Itse pidän korkeudesta ja muokattavuudesta tilan osalta.
  Ja auto on saksalaisen laadukas ja simppeli.
  Nykyisin on hiipinyt mieleen, että taksit ja esim posti käyttää ihan sattuneista syistä tiettyjä merkkejä. Hyviä ja laadukkaita ovat varmasti kaikki muutkin.
  Työnantajallani on takseina kymmenkunta caddya, niin siinä on ehtinyt katsella niiden kestävyyttä kovassa käytössä.
  Onnea auton etsintään.

  VastaaPoista
 5. mä just mietin sitä, että tietyissä merkeissä ei ajetuilla kilsoilla ole niin väliä (mersu, saabi, volkkari) ja jenkeissä pelottaa just nuo huollot. käytettyynhän meillä ainoostaan riittää paukut. me ei paljoa ajella, siks mulle kävis pienempikin. tosin tuossa katsellessa tajusin että kontin täytyy olla korkea, jos ei farkkua halua, koska semmosta ei voida ottaa missä karvanaamat ei mahdu istumaan, eikä makaamaan. ja monessa autossa oikeesti on sikapieni kontti, vaikka hatchback oliskin.

  muru dumasi nuo yllämainitut "liian rumina, kulmikkaina". vaikka niissä olis tilaa hyvin meille kaikille. että pohdinnat jatkuu edelleen.

  sehän sitä autoa kuitenkin ajaa, joten mä vaan kiljun eitä liian korkeissa kustannuksissa ;) tähän olemme nyt päätyneet, esitelköön valintojaan, ja mä sit myönnyn tai kiellän.
  tosin, fortsaa on ajettu niin vähän, että ehkä me laitetaan se kymppitonni sen huoltoon ja se siitä päättämisestä sitten... plääh.

  no toisaalta, rahaa tulee kulumaan. että nyt vaan pitää päättää mihin me se laitetaan...

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. ette te siihen roomsteriinkaan mahdu koko katras 5+4+viikonlopun kamat. kuinka iso osa auton käyttöä on 5+4+viikonloppukamat? jos ostatte tila-auton, jossa suurimman osan aikaa matkustaa 60-70% maksimista ja 2-3 kertaa vuodessa isompi poppoo, niin onko niitä hetkiä varten tarpeen ostaa auto, joka kuluttaa kaupunkiajossa 10l/100km?

  ostakaa tavallinen iso farmari. isoja farmareita on esim. mondeo ja octavia.

  jos välttämättä haluatte tila-auton, niin joko osaatte korjata autoa, teillä on ylimääräistä rahaa polttoaineeseen tai sitten voitte hommata vaikka VW transporterin, joka ei ole noilla spekseillä ollenkaan huono vaihtoehto. tai jos ymmärrätte autoista, niin potentiaalisia helmiäkin voi löytyä halvalla: http://www.nettiauto.com/volkswagen/sharan/5048882

  VastaaPoista
 8. me ei semmosta tila-autoa haluta. ja nimenomaan, parikertaa vuodessa mennään kokoonpanolla 5+4. useimmiten 4+3 tai 4+4. ja just kun suurinosa on murun duuni/treeniajoa niin ykspäällä voi ajella sillä polollakin. mutta vaan mun mielestä ;)

  nykyään asutaan maantienvarrella, joten se maantiekulutus on nyt enempi kiinnostava kun tuo kaupunkiajo. mutta tottakai sekin jotakin merkkaa.

  VastaaPoista