sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

normipäivä

1:30 ininää lastenhuoneesta. poika on kussu sänkyyn. pesen pojan, korjaan dämitsit. molemmat menee helposti takasin unille.

6:15 lastenhuoneen ovi narahtaa. poika menee pissalle. mä nousen. ruttukin on hereillä. annan niille kirjat käteen ja pyydän oleen hissukseen kun mami nukkuu. keitän ekat kahvit. hiivin tuhmille töille partsille. luen lesbosarjakuvaa.
7:20 makkarin ovi narahtaa, muru on herännyt. keitän päivän toiset kahvit. ruttu askartelee koruja, poika lukee.
8:00 ipanat tulee aamiaiselle, syön appelsiinin ja kaks ruiskorppua. trimmaan koiran. muru lenkittää 2 koiraa, mä lenkitän kaks. lapset kattoo lastenohjelmia.

8:30 lapset kattoo lastenohjelmia.
9:00 lapset siirtyy omaan huoneeseen leikkimään. mä alan siivota. pyyhin pölyt, imuroin. tsekkailen nettiä siinä sivussa. poika tyhjentää tiskikoneen. ruttu lukee lomaesitettä ääneen.
10:00 lapset menee ulos leikkimään. annan niille liukurit ja pallot. siirtelen maanisesti tavaroita kaapista toiseen. muru tilaa jenkeistä pelitarvikkeita.
11:30 haen lapset sisälle, muru lähtee duuniin. suukotellaan pihalla. lapset syö kanaa ja couscousia. laitan lapset päikkäreille. surffaan netissä.

12:00 mä käyn komentamassa pulisijat unille.
13:00 ruttu herää pissalle. jätän sen sohvalle lukemaan vampyyrikirjaa, itse lenkitän koirat läheisessä metsässä. sen jälkeen luetaan rutun kanssa kirjoja sohvalla. ruttu kirjoittaa ostoslistaan "maksamakkara".

14:00 poika herää. on kiukkunen, heräilee sylissä.
14:30 lapset syö välipalaa, pannaria ja viinirypäleitä. mä naukkaan ruisleivän. aletaan askarrella lennokkeja. annan koirille luut askarreltavaksi.
15:00 kerään luut pois. puetaan ja lähdetään kauppaan. ostan kahden pvän sapuskat, plus pillimehua ja alkoholitonta olutta. lapset auttaa kantamaan ostokset kotiin. ruttu vie roskat. lapset purkaa kauppakassit.
16:00 napsautan saunan päälle, pidetään lentsikkakisat joka aiheuttaa hetken yleistä sekoilua. jonka jälkeen lapset siirtyy yläkertaan leikkimään omiaan. ruttu piirtää, poika leikkii elämillä.

16:30 ruttua tullaan hakemaan ulos. ruvetaan pojan kanssa ruokahommiin, kädenkäänteessä saadaan aikaan helppo tomaattikeitto. ruokitaan koirat. laitan koirille samalla barffi-puuron uuniin.
17:15 saan viestin L:ltä, että vois mökkimatkaltaan piipahtaa.
18:00 syödään tomaattikeittoa ja mozzarellaa. mennään saunomaan. ruttu kertoo ettei kukaan voi arvata että meillä on ollut maailman paras päivä.
18:45 avara luonto alkaa, L tulee. L jää lasten kanssa sohvalle köllimään. mä lenkitän koirat.
19:30 lapset unille pienen känkkäilyn kanssa. sivelen ydinluiden sisään maksamakkaraa ja annan herkut koirille, juotan pappakoiralle alkoholitonta olutta. höpisen L:n kanssa sohvalla.
20:30 puheenaiheet loppuu, L lähtee kotiin. mä laittelen asunnon yökuntoon, kerään koirien luut, suljen ikkunat, tiskaan tiskit. käyn tekemässä tuhmia töitä parvekkeella, ja siirryn sohvalle kirjan ja koiralta jääneen oluen kanssa.

21.20 muru tulee. koirat riehuu hetken. vaihdetaan kuulumiset. mä käyn pissattamassa 2dl mehua ryystäneen poikulan. ryömitään hyväntuoksusiin lakanoihin murun kanssa.

noh, normipäivä, tosin spesiaalikiva semmonen. hyvä mieli jäi siitä, että kersat pelas naapurien kanssa futista pihalla*, ja siitä että ruttu osas kirjottaa hienosti maksamakkara. ja että sillä oli maailman paras päivä. ja siitä että ystävän kanssa oli aikaa jutella kunnolla, ja etenkin siitä että se puhui. mulle. omia asioitaan. ja siitä että muru on semmonen kun on. suht aina. väsyneenäkin jaksaa olla hellä, romanttinen ja huomaavainen. hyvä lauantai oli.

kerro sä blogissas sun normipäivästä. mieluusti lukisin. tyyli vapaa. laita linkki vaikka kommenttiboksiin, nii muutki voi tulla kyylää.

* pihapelit kunniaan!

3 kommenttia:

 1. Tässä mun normiviikonloppupäivä :)

  http://aurinkotuulia.blogspot.fi/2013/03/normi-paiva.html

  VastaaPoista
 2. http://toisellapuolellaonlampi.blogspot.fr/

  VastaaPoista
 3. http://kesakeittoo.blogspot.fi/2013/03/normipaiva.html

  VastaaPoista