sunnuntai 20. toukokuuta 2012

hyvän mielen asiat

vinkeä piuku haastoi mut kertomaan kymmenen arjesta löytyvää hyvän mielen asiaa. tää haaste sopii mulle, olenhan arjen rakastaja, ja jumissa täällä lähiössä pikkunyrkkien, isojen tassujen ja hellan välissä!

1) se tunne, kun ympärilles katsoessa ymmärrät tän kaiken arvon, mitä arvokasta sulla on elämässä. kun se viiltävän kaunis häivähtävä ajatus että tässä on sun elämä, sun kaikki, käy sun mielessä yllättäen.
2) lasten aamunaamat. kukaan ei voi olla niin tajuttoman suloinen ja hellyyttävä kuin oma lapsi aamusella.
3) naisen ihon tuntu ja tuoksu. 
4) hyvä lenkki. koirain kanssa ulkona, aamutuimaan, auringon noustessa, lämpimässä sateessa, kovassa myrskyssä tai napakassa pakkasessa. kaikki säät käy. henkinen mielentila on tärkein.
5) omat rutiinit. perheen rutiinit. kun sirkus pyörii reippaan marssimusiikin tahdissa just niin hyvin kun voi olettaa. joskus pitää cv:hen kirjoittaa "organisointikykyni ovat täysin vertaansa vailla."
6) oma aika arjen sallimissa mittakaavoissa. [esim. aamulla koira herätti mun neljän jälkeen, kävin niiden kanssa lenkillä, ja sen jälkeen seurasin hyvän kirjan kanssa auringon nousua lähiökattojen yllä. kaunista.]
7) laskujen maksu palkkapäivänä, kun köyhä lähiömutsi huomaa että onkin varaa johkin extraan.
8) ystävien kanssa käydyt iltapuhelut, ja niiden aiheuttamat isot ja pienemmät oivallukset. jaettu välittäminen ja loputon nauru. (huomio hengellinen äiti ja ässä, tossa puol kasi on pistämätön soittoaika ;) ämmä ja ällä tietääkin tän jo.)
9) hulvattomat arjen ideat; sohvalla pomppiminen, hölmöilylaulut, omat parhaat vitsit, seinän yhtäkkinen maalaaminen vihreäksi, hitaiden tanssiminen alasti, löytötavaroiden haaliminen, koiran adoptointi ynnä muu...
10) lasi punkkua. punkkulasillinen. punkkua lasi. lasillinen punkkua. yksin. hiljaisuudessa. ja vaikka yks savuke päälle.

ja haaste jakoon kasvukivuille, tämän kylän homopojalle, margelle... ja vaahtopäille ;)

3 kommenttia:

  1. Kylläpäs mua nyt joka suunnalta haastellaan! Tää on kyl kiva, taidanpa siis tehdä!

    VastaaPoista
  2. Tää on hyvä haaste. Ja terggui vaan, täällä toinen arjenrakastaja. ;)

    VastaaPoista
  3. jee jee! hommiin sit vaan! tuun mielenkiinnostuneena lukemaan!

    VastaaPoista