keskiviikko 9. toukokuuta 2012

värikartta

aloitan nykyään jokaisen aamuni tuijottamalla haaveissani tikkurilan värikartaa. pitkään, ja hartaasti.
sitä hervottoman isoa, missä on kaikki mahdolliset värit mitä kuvitella saattaa.
mitähän haluaisin olohuoneeni seinään?
millä haluaisin arkeani säväyttää?

mikä olis lapsille hyvä sävy? mistä esikoiseni pitäisi?

onko teillä kotona seinässä lempiväriäsi?
millä perusteella värit lastenhuoneeseen on valittu?
onko lempivärillä joku merkitys, vaiko eikö ole?

varmaan kohta osaan jo merkitä suosikkini, sitten alkaa kompromissin sorvaaminen musta-valkoisen muruni kanssa. kuka teillä määrää kaapin paikan? kuka seinän värin?

1 kommentti:

  1. Meillä kans mietittiin tarkkaan kaikki sävyt, kun remonteerattiin tätä asuntoa. Aika haaleita ja vaaleita, ei mitään erityisen räväkkää, paitsi ehkä keittiön seinä, joka on semmoinen retro turkoosi. Työhuoneen (oma valtakunta) yksi seinä on vanha vihreä, joka sointuu kauniisti ikkunasta näkyvään koivumetsään niin talvella kuin kesällä. Makkarissa on tehostetapetti musta-harmaata raitaa ja sen reunoilla samaa harmaata. Aika synkkää, mutta koska huoneeseen paistaa aamuaurinko, se vähän tasapainottaa kaikkea valoa. Olohuoneen pitkä seinä on myyränruskea, joka niin ikään muuttaa sävyä valon mukaan hiekan vaaleasta tumman harmaaseen.

    Väreillä on hirveän iso merkitys! Tämmöisenä anaalintarkkana visualistina en kestä epäharmoniaa omassa kodissa ja tietyille tiloille pitää olla tiettyjä sävyjä. Lähdetään nyt vaikka tuosta vihreästä, joka työhuoneessa on inspiroiva ja energisoiva. Turkoosi keittiössä nyt vain sopii kuin nenä päähän, vaikka haaveilen edelleenkin kananriankeltaisesta keittiöstä joskus sellaisen omistaneena. :D

    VastaaPoista