sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

lainalapset

vastakohtana yksinololle, otin sitten muutaman lapsen hoitoon illaksi, yöksi ja päiväksi. seuraa mulle on nyt pitänyt 1,3, ja 6 vuotiaat lapset, joista keskimmäinen on omani. ihan sujuvasti on mennyt. tän ikäset on niin helppoja. kaikki syövät itse, yks on vaipoissa. nuorin menee kivasti nukkumaan. ja isommatkin rauhottuu lepäämään sanomalla, nätisti tai tiukasti. ja viihdykkeeksi kelpaa aika keveetä settiä olevat asiat. kovia hittejä on olleet kylpyamme, picnic-iltapala, maisavideo, vesitorni ja muovailuvaha. kivasti voi perustella asiat tyyliin "meillä tehdään näin" ja kaikki uskovat. omani koska näin toisaan tehdään, ja muut lapset siksi kun omani tekee. lelut kerätään itse ennen uutta leikkiä, kerralla syödään , ulkovaatteet vaihdetaan sisävaaatteisiin, ulkona huudetaan ja hypitään, aikuinen komentaa koiraa :) on ollut rauhallista ja tosi kivaa itseasiassa.

vois olla että kolme leikki-ikästä saa seittemänkymmentä neliötä kaaokseen, mutta nämä lainalapset on rauhallisia ja kilttejä tapauksia, ja kun aika ajoin on käyty ulkona tuulettumassa, on koko ajan pysynyt sellanen seesteinen ja kiva fiilis.

mulla on ollut jopa itsellä semmosta rauhaa tehdä asioita kun lapset on leikkineet omiaan. pyykkiä on pesty, ruokaa tehty ja keittiötä siivottu. :) hienoa.

kyllä tämä kolmenlapsen perhe tuntuu kivalta. hyvä niin, koska sellasta kohti ollaan syksyllä menossa. tietenkin se on eriasia kun kaikki on omia, protestoi yks tuota ja toinen tätä yms. mutta näin käytännössä on kokeiltu, toimii tämä. ja kaikista kivintä on nimenomaan se, että musta tämä tuntuu hyvältä. tosi hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti