torstai 24. syyskuuta 2009

synnytysvalmennus, osa II

kirjotin jo viimevkolla pitkät lurinat synnytysvalmennuksen "seksuaalisuus"-osiosta, mutta kun teksti katosi bittiavaruuteen, meni koko kirjotuksesta maku.

nyt olen toipunut pettymyksestä ja lyhyt briiffi aiheeseen "seksuaalisuus raskauden aikana ja sen jälkeen":
- kaikki seksuaalisuus mihin ei sisälly väkivaltaa eikä uhkaa on ok.
- seksuaalisuus ihmisessä ja tarve siihen on ihmisessä perustavaa laatua oleva asia. toisaalta siihen liittyy yksityisyys vahvasti. on ok sanoa että on nälkä, mutta sosiaalisesti aika epäkorrektia kertoa että panettaa. (tietty ystävien kesken ja oman kumppanin kesken on ne omat säännöt, mistä sopii sanoa suoraan ja mistä ei.)
- seksuaalisuus muodostuu oman kehon aistielämyksistä, tunneasioista ja jopa muistijäljistä. ja tietty biologiasta.
- seksuaalisen vietin voimakkuus vaihtelee paitsi yksilöiden, myös päivän ja elämäntilanteen mukaan. vrt taas se nälkä. jollakin on nälkä koko ajan, toisilla taas ei. joskus tekee mieli suklaata, jota joku ei voi sietää.
- lapselle kannattaa seksuaalisuudesta kertoa vastaten siihen mitä lapsi kysyy. ei sievistellä ja eikä tuomita, mutta ei myöskään niin että leväyttää tiskiin kaiken faktan ja anatomian. jos siis pyrkii kasvattamaan seksuaalisuuteen luonnollisesti suhtautuvia ihmisenalkuja.

parasta antia mulle oli:
a)kun pääsin kommentoimaan kysymystä lasten kasvattamista suvaitsemaan muitakin kuin heteronormatiivisia malleja.
b)kun pääsin tutustumaan oheismateriaalina tarjottuun sin cityn julkaisemaan "seksivälineopas"-kirjaseen.

jälkeenpäin autossa meillä oli loistavat keskustelut aiheeseen liittyen. muru lupasi etsiä mulle kyseisen kirjasen, jos en itse kehtaa sitä lähteä etsimään. mulla jäi kesken siellä valmennuksen tauolla meinaan kesken luku jossa lueteltiin seksuaalisuuteen viittaavia hedelmiä. autossa valmennuksen jälkeen käytiin myös hupaisa keskustelu aiheesta onko avocado seksuaalinen hedelmä vai ei, entä banaani?

tiesittekö muuten että avocadoa kutsutaan myös kiveshedelmäksi, koska niiltä ne kirjasen mukaan näyttää kasvaessaan ja riippuessaan pareittain puussa ne hedelmät?

p.s. onko avocado muuten edes hedelmä?


*asiaan liittyen yksi mun työkaveri,semmonen viiskyt ja risat, erakko, ja sosiaalisesti hieman kyvytön nainen (ja lesbo), on yrittänyt tuppautua mun mukaan synnärille, koska ei ole synnytystä ennen kokenut. nyt mun tehdessä lähtöä se taas kerran mankui mukaan. kerroin että on ihan ok jos se tulee, jos siitä tuntuu että seksuaalisuus raskausaikana ja synnytyksen jälkeen on nyt sille oleellista, niin nyt olis saumat oppia aiheesta lisää. ei se tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti