keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

missä kauhuapinat?

nonni.
sanokaa mitä sanotte päiväkodissa (kodin sijaan) arkisin hoidettavista lapsista ja niiden perheistä, meillä ilman päiväkotia ei toimis tää mein sirkus.

eilinen arkiaamu lähti hyvin käyntiin. sopuisan kundin kanssa tehtiin aamutoimet, päiväkodilla suukkoja ja haleja. hymyileväiset, iloiste mutaveijarit hain iltapäivällä päiväkodin pihasta ja ilta kului lukemisen, sylittelyn ja halittelun merkeissä. ilman uhma-tuhmailua.

missä ne kauhuapinat on?

2 kommenttia:

  1. Kylhän jopa itse pääpiru L K-K uudessakin haastiksessa sanoi, että onhan meillä lapsia, joille pk sopii hyvin (tietyin rajoituksin toki, siis ettei päivä oo joku törkee sata tuntia). Jotka on senluonteisia ja sellaisella sosiaalisuudella varustettuja, sattumoisin.

    Mut kaikki lapset ei sellaisia ole, eikä ehkä suuri osakaan. Moni joutuu silti roikkumaan pitkää päivää.

    Onhan meissä aikuisissakin sellaisia, jotka jaksaa ja haluaa illanistujaisia/kekkereitä/ylipäätään muiden seuraa ja isossa porukassa oleilua ja halua runsain määrin ja sitten niitä, joille muiden seurassaolo on ponnistus, vaikkakin mieleinen. Ei kai siinä oikeestaan muusta oo kyse.

    Osa vanhemmista ei voi, osa ei edes tajua, osa ei halua tehdä ratkaisuja lastensa paras mielessä. Jos lapsi on aina viety päiväkotiin, niin tottuuhan se siihen. Mutta ihan varmasti se on vielä kaukana esim. just teidän lasten tavasta sopia sinne ja viihtyä siellä. Mä taas en vois kuvitellakaan noille pidempää päivää kuin toi 4t (vaikka itseä tympäsee, että pitää sit niska limassa puurtaa illat töitä, kun eihän toi neljän tunnin päivä riitä), joka sekin ottaa välillä selvästi voimille.

    VastaaPoista
  2. ymmärrän tietty olla kiitollinen moisista lapsista kun meillä. ja tällä hetkellä fasiliteeti ton mitä on, niiden on päiväkodissa käytävä, että saadaan leipää pöytään.
    toki jos ne kärsis päivistä siellä, niin mä olisn valmis siirtymään sellasiin ympyröihin (lue: esmes maalle) että elämän vois järjestellä muulla tavoin... ja mun työhän on sellasta, että sen vois järjestellä muutenkin (yksityisenä vaikka). mutta näin on hyvä.
    tuossa pienessä päiväkodissa on etunsa. ja vähän jo kauhulla ootan noiden siirtymistä kunnalliseen päiväkotiin ja isompiin ympyröihin.

    ja tiedän kyl hyvin senkin että jotkut vanhemmat ei tajua lasten parasta, eikä osaa lastensa hyvinvointia tukea. se on iso sääli...

    VastaaPoista