maanantai 24. elokuuta 2009

kossusukat ja valkosipulipussi

ruttunaaman kuume nousi eilen tonne 39.2 tasolle. aika vaisu se oli, mutta suht hyvällä tuulella. rauhallisena järjesteli pikkutavaroitaan. välillä kävi tankkaamassa syliä, ja kertoi kuinka jalkohin ja kainaloihin sattuu.

eilinen pvä meni multa virkkuukoukkua heiluttaessa, pistin jämälankakeriä menemään ennenkun alotan uutta iskemätöntä rullaa. sain niistä jämistä aikaan itselleni pipon ja rutulle hameen. nyt sais alottaa mytty-vauvalle käsine-säärystin-pipo-setin tuosta nallen syksy langasta...

siis mun isän puolen suku on venäjältä kotosin, ja mutsilleni kun soitin eilen, niin se käsi laittaa rutulle "kossusukat", joka on käsittääkseni yleinen kuumeenhoitomuoto venäjällä. iltapesun jälkeen kaadoin tyynesti vodua lasiin, ja uitin siinä rutun sukat, puristin ylimäärävodun pois, ja laitoin likalle jalkaan. villasukat vielä päälle. ruttu vähän haisteli epäluulosena sukkiaan, mutta antoi olla ;)

illalla sutasin villalangalla vielä pussukan kahdesta huopapalasta. siine tungin halkastuja valkosipulin kynsiä. me nukuttiin sitten ruttunaaman kanssa kasvot vastakkain, haisupussi nenien välissä. (ruttu hoki ennen nukahtamistaan minuutin välein "yäk, mikä haisee?)

en taas tiedä riippuuko luonnollisesta taudinkulusta, vai luonnollisista parannuskeinoista, mutta ruttunaama nyt aamusta kuumeeton, mulla nenänkin kautta kulkee ilma, eikä kurkkunkaan satu enää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti