lauantai 30. tammikuuta 2010

parempi arki, tai maistuvampi ainakin

mä olen alottanut ainakin kymmenkunta tekstiä, mutta huomannut kesken kirjottamisen ettei mulla oikeestaan ole mitään asiaa, ja teksit on hautautuneet "luonnokset"-osioon. tääkin kuuluu totaaliseen juupa-jaapa-kategoriaan, mutta kiinnostais olisko kellään jotaki uutta hyvää vinkkiä "parempaan arkeen"?

koska tässä arjessa joutuu vähän penniä venyttämään, niin ajatetlin listata muutaman arkijutun jolla saa itselleen sitä "parempaa arkea". peruskaupan antimia, joilla saa hyvän mielen. maun ja omatunnon kannalta.
tässä mun suosikkeja:

- russian earl grey -tee.
tajuttoman hyvä normitee. tilkka hunajaa, ja nautinto on taattu. siinä vaan on joku sivumaku mikä mulle sopii suuhun.

- ryvitan myesli crunch -näkkäri.
tajuttoman hyvää. tekee joka välipalasta nautinnon. muutkin ryvitan näkkärit kyllä maistuu hyville. niissä on kaikkia jänniä siemieniä ja muita.

- elovenan uus + mysli.
jugurtin ja sen kanssa aamu alkaa hienosti. mä en diggaa yleensä mysleistä ollenkaan, mutta tää oli spesiaali. ei liian makea, mutta maukas kyllä.

- myllyn paras täysjyväpastat.
näillä mä ostan itselleni hyvän omatunnon kun lapset haluaa makaroonia. (tai haluan itse päästä helpolla sapuskan suhteen.) mä mielikuvittelen että ne on tosi terveellisiä verrattuna normimakarooniin ja maksan mieluusti niistä kovaa hintaa. "otanko mä taas jotaki hiton terveysmakaroonia sit?" osaa murukin jo kysyä kauppaan mennessään.

- fetajuusto.
sillä saa kaikesta sapuskasta hyvää. lisää mihin tahansa. merkilläkään ei juuri väliä. nyt uunissa feta-pinaatti-jauhelihamureke, ja vesi kielellä sitä odottelen.

- kauramaito.
usein meillä mm oatly-merkkistä. hyvää jo sellasenaan, saatikka jos blandaa mehukeiton kanssa, niin pikavälipalan saa kietastua kitaansa kahdessa minuutissa. ja jos lisää leseitä (esim. elovena) sekaan, pysyy nälkäkin pitempään poissa.

- rommi.
mikä tahansa rommi saa mut hyvälle tuulelle. ainakin flunssan pysymään poissa. naukkulasillinen auttaa myös jos uni ei tule. ja rommirusinajäätelö onkin tosi helppoa tehhä kotona. ja se on sitten maailman parasta. uskomatonta!

- kotimaiset kasvikset.
kauden herkut. palana tai siivuna. kypsänä tai raakana. tulee hyvä-äiti-fiilis kun juniorit pupeltaa terveyttä sellaisenaan.

- puuro.
voisilmällä ja ruokosokerilla. kun koko porukka syö tätä iltapalaksi ja höpisee niitänäitä, tulee taas totaalinen hyvä-äiti-fiilis.

- malacon truly -karkit.
voin kuvitella että nää on terveellisempiä kun muut karkit. ja maistuu hyvältä. sehän riittää!

- punaviini.
kaikissa muodoissaan. lasi kerrallaan nautittuna arki on yhtä juhlaa. illalla kun muksut nukkuu. lasi silloin, toinen tällöin. seurasssa, ilman seuraa. suklaan kanssa. ilman suklaata. kyllä. ihanaa pahistelua...

mitähän vielä?
onko jollakulla sanottavaa?

p.s. odotamme omaa kasvimaa-palstaa kesäksi. sittenpä päästään osioon yrtit ja eksoottiset kasvikset omasta maasta. jos luoja suo! :D

3 kommenttia:

  1. Yhdyn useimpiin, paitsi että mustaa teetä en juo ollenkaan, mut vihreetä sitäkin enemmän (lady green ja gunpowder suosikit, japanilaisista en tykkää) malacon truly -karkkeja täältä ei saa (mut olivat hyviä, kun kesällä maistoin), fetaa suosin tietty myös mutta olen tarkka merkistä ja pitää olla irto-, niin ja kotimaiset kasvikset on kans pop mutta esim. suomalaisia tomaatteja en pysty syömään, kun ne ei vaan maistu yhtään...tomaatilta. Näkkäreissä täällä on haasteellista, Ikean valikoimaan joutuu tyytymään mut on siellä sentään rukiista. Hapankorput jees, mut pitää olla tietyn merkkisiä.

    Iloja on, kun vain ehtii huomata :)

    VastaaPoista
  2. :) ihanasti. teillä vissiin oliivitarjontakin himppasen monipuolisempaa kun mein kauppojen suolavesilitkuttimet?

    mä oon ihastunut tukholmalaisen tea centralenin teeihin. suosittelen lämpimiästi. musta niillä oli myös nettikauppa...

    italiassa oli parasta pikkupuodit ja niistä saatu ruoka. leipä leipäkaupasta, juusto juustokaupasta jne..ja pillimehupunkku retkieväiksi. oli niin siistiä!

    arjen luksusta on myös kariete-voide jota tökkään joka vaivaan. viimeksi parani pojan poskista pakkasenpuremat :)

    VastaaPoista
  3. Täytyy katsastaa, nimittäin ruotsalaista Lady Greeniä ei voita mikään. Suomesta en oo löytänyt ollenkaan samaa aromia. Kiitos!

    Muistin vielä tahinit, eli ne Välimeren maissa yleiset seesaminsiementahnat. Sellasenaanhan se on aika ytäkkää tavaraa, mut täältä saa valmiina purkeissa hunajan, appelsiinin tai kaakaojauheen kanssa blandattua. Slurp! Tästä voi tulla ongelma, sit kun muutetaan takas, jollei ala sieltä löytymään. Olen vielä ollut ymmärtävinäni, että seesaminsiemen olis ihan terveellinenkin aines, joka sisältää runsaasti esim. kalsiumia. Siks tungen niitä paljon ruokiinkin, mielellään mustia.

    Ja sitten on vielä olemassa ihmisiä, jolle ei merkkaa ruoka, juoma tai aistittavat asiat muutenkaan. Käsittämätöntä :D

    VastaaPoista