lauantai 30. tammikuuta 2010

suosittelisin vielä

suosittelisin vielä noora shinglerin "kemikaalicocktail"-blogia.
ihana kun joku jaksaa kaivaa ne faktat esille, että mä voin sitten jeesustella ilman sikamaista ja aikaavievää taustatyötä.

kävin justiinsa lukemassa: Muovista asiaa - ja kemikaalia
http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2009/02/kemikaaleja-muoveissa-read-this.html

lue sinäkin.

mä en pidä muoveista. noista ftalaateista oli juttua jo kun esikoinen oli pieni. juuri hitiksi nousseisen teletappi-leluje naamojen pehmentämiseen oli käytetty niitä ihan myrkyksi asti. siihen oli hyvä vedota mun muovileluboikotissa aikanaan. (luonnon tuhottoman kuormittumisen lisäksi.)

toinen suosikkipäivittelyni on ruoka kaikkine variaatioineen. nooralla on blogissaan myös sitä sivuavia juttuja. TJEU.

kokki henry alen juuri hesarissa napautti ruokasuosituksia seuraavia, elintarvikkeita syöviä suomalaisia, samaa teki a.w.yrjänä kolumnissaan. hei, samaa sanon minä: älkää nyt saakeli syökö kaikkea teollista kuraa.

muistan kuinka me ollaan muutama vuosi takaperin tosi kovin yhden työkaverin kanssa väitelty siitä, kannattaako syödä mahdollisimman luomua ja aitoa, vai kevyttä ja "terveellistä". meillä mieluusti ruoka olis luomua ja ns. perussettiä.

täällä muuten loppui just pari kk takaperin leikkeleiden syönti kun keksin katsoa pitkästä aikaa tuoteselosteita. E,E,E ja E = meille Ei.

***ooh nyt kun pääsin asiaan, tää voisi jatkua ja jatkua ja jatkua maailman tappiin. meen kuitenkin nyt tuonne vuorotyön uuvuttaman puolisoni puolikuolleen ruhon kylkeen kiinni tuhisemaan yöunta.
palaan asiaan aiheista:
- luomuruoka
- vuodenaikaruoat
- kemikaalit ja muovit
- muu ravintoon ja hyvinvointiin liittyvä päivittely
jahka perhetilanteeni sen sallii :)

silläaikaa nauttikaa noorasta!

3 kommenttia:

  1. Toi on totta leikkeileistä, meilläkin ne loppui jokin aika sitten kuin seinään. Samasta syystä. Harmi, sillä oli niillä ihan hyvä täydentää ruokavaliota, kun joskus noi syömiset meillä niin takkuaa. Vaikka haluaisin, että lapseni eivät söisi lihaa ollenkaan, niin en ole uskaltanut alkaa säätää, kun kasvun kanssa on ollut nihkeetä.

    Mutta löysin onneks viime viikolla kokonaan lisäaineettomia luomuleikkeleitä supermarketin luomuhyllystä. Niitä nyt sitten ostetaan, jos ja kun tarvitaan. Muutenkin täs maassa hieman yllättäen tuntuu olevan Suomea tiukempi linja lisäaineissa jne. Esim. jogurtissa ei saa olla muuta kuin maitotuotteita ja jogurtin "juurta" (mitä se nyt on...), jos sitä myydään nimellä jogurtti, ei sokeria, makeutusta, makuaineita, mausteita eikä liivatetta jne. Eineksiä ei juurikaan käytetä ja jos käytetään, pakastelihapullissa tms. ei ole mitään ylimääräisiä aineita.

    No toisaalta sit lapset vetää sipsiä ja limuja älyttömät määrät, että kompensoituu sitten sillä. Mut itse kun välttelee tollasia, niin voi aika huoletta syödä mitä vaan.

    Ilmansaasteissa ja maaperässä saadaan kyllä moninkertainen määrä moskaa sisäämme ja muovia pursuaa...

    VastaaPoista
  2. arvaa että vastasin tähän noin tuhannella sanalla, ja sit se vastaus katos :( ihme sensuuria :)

    mutta kiitos kommentista! tanskalaisethan on nostaneet kohun kun niille on alkanut päiväkotiruokailu, kun nyt vanhemmat ei tiedä mitä lapsi saa sitten syödäkseen.

    olen usein miettinyt kuinka pk.ruokailu sotii mun arvoja vastaan täällä suomessakin, mutta en nyt siitä revi ressiä. teen kotona minkä voin sen eteen että lapset sais terveellistä ruokaa ja oppis syömään hyvin ja "oikein"... :)
    t.m itte :)

    VastaaPoista
  3. Sepä se - ja uskallapa julkisesti arvostella Suomen ilmaista ruokailua ;) Sensuuri näköjään toimii, hih.

    Mutta oikeesti uskon kyllä kodin esimerkkiin. Ja jos mun lapset täällä menis kouluun, niin tiettyyn ikään saakka varmaan voisin lykätä niille hyväksi katsomani eväät, oishan se ihanaa. Mut isompana se saattais kuitenkin mennä kavereiden kanssa limu-sipsi-suklaa-linjalle - tai sitten tiettykään ei, jos oisin onnistunut vaikuttamaan sensuuntaisesti, et ne ei automaattisesti meniskään vaan valtavirran mukana.

    Mä ootan kieli pitkällä, että pääsen kokeilemaan sokeriton.fi -nettikauppaa, kun tullaan käymään siellä. Näin fb:ssä, ylläri. En jaksa alkaa yrittää tilaamista tänne, kun kuitenkin tullaan pian ja tuotteiden pitäs tulla nopealla toimitusajalla. Se sukria vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, jollei siinä oo mitään ns. huonoa puolta. Ja päätin maistaa supersuklaita - likathan vois pääasiallisesti totuttaa sellaisen makuun, kun joskus harvoin saavat suklaata ;) Onnistuskohan fazerin sininen -riippuvaisenkin vielä vaihtaa, vaan? Tällä viikolla löysin kivoja agavesiirapilla makeutettuja ja omenapektiinille hyytelöityjä hilloja, vadelma- ja mansikka-, ja oli paljon parempaa kuin ne, missä on ensin kilo sokeria ja sit desi marjoja. Kaikkea kyllä nykyään saa, vaikkei keitteliskään hillojaan ite.

    VastaaPoista