tiistai 27. lokakuuta 2009

huolestuttavan siniset, ja tuskin siniset

ruttunaama on tässä iltanan muutamana kuumeillut. 38.1 oli tarkalleen la ja su lämpötila, maanantaina päivällä ei mitään. nuo lämmöt vei onneksi alkavan räkätaudin mennessään, niinkun toivoinkin. eilen illalla kuume oli 38.5 ja yöllä jo yli 39. musukka tuli mun vuoteenviereen pyytämään juotavaa, ja samalla annoin 125mg pamolia. pamolilla ei juurikaan ollut vaikutusta mihinkään. pikkuraasu läähätti ja tuntui että sen pulssi oli tosi läpättävä. alkoi jo itsellä ahdistuskäyrä nousta, vaikka pikkunen oli rauhallinen ja kietoi kädet mun kaulaan yrittäen saada unta. hirveeltä tuntuu vaan läähättävä, kuuma ja läpättäväpulssinen tytär siinä syliä vasten.

annoin sitten likalle vielä supon buranaa, ja sen avulla tyttö nukahti tuossa neljän aikaan. nyt aamulla sitten lämmön laskiessa tyttö meni taas ihan marmori-ihoiseksi ja kämmenent ja huulet aloivat sinertää. kokeilin saada siitä pulssia, mutta en hitto saanut mistään. uskomatonta. oikeen anatomian ammattilainen, eikä löydä lapsesta yhtä saamarin pulssia edes. tyttö näytti ihan normaalilta, ja leikki rauhallisia juttuja. tuo huulten syanoottisuus vaan viittaa yleensä sydänoireisiin... ahdistaa.

kerranhan olen vapinan ja sinistelyn takia käyttänyt lapsen lastenklinikallakin, mutta siellä mua kuulematta epäiltiin kyseessä olleen kuumekouristukset. joita ruttunaaman oireet ei todellakaan olleet. klinikalla (tai terkkapäivystyshän se kai siihen ilta-aikaan oli) kuunneltiin keuhkot, ja katsottiin korvat, vaikka selkeästi sanoin ettei vika niissä ole. "mutta koska usein lapset tuodaan tänne korvatulehduksen takia..." -lause sai mut siirtämään lasten lääkäripalvelut kokonaan yksityiselle. vaikka lapsi sinisyydestään huolimatta näytää normaalilta, taidan kustantaa mielenrauhaa itselleni rahalla käymällä näyttämässä lasta tuolla pikkujätissä.

toinen siniseen liittyvä, tai tuskin siniseen viittaava on masuasukin silmät. löysin laskurin netistä, jonka mukaan speksasin tulevan muruseni silmiä.
http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html
tässä laskurin mukaiset mahkut mein vauvalle:
4% siniset
23,1% vihreät
72,7% ruskeat

uskon itse ruskeisiin, taikka tokavaihtoehtona näihin mun oman ruskean-vihreän sekavärin periytymiseen. vaikka sanotaan ettei ruskeat silmät ole ruskeat syntyessä, niin ruttunaamalla kyllä aivan selkeästi oli. saas nähdä millasin silmin mein greippi katsoo maailmaansa ekakertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti