torstai 15. lokakuuta 2009

suoria sanoja

olen itsekin aika napakka sanomaan asioista, ja tunnettua on että tytöt on samanmoisia. vaikka on kiva että omena ei ole kauas puusta pudonnut, en aina ole asiasta liioin ylpeäkään. nuorimmainen varsinkin on aikamoinen ruuneperi kun sille päälle sattuu. tosirumat aikuisten sanat (vit- ja per- alkuiset, joita viljelen onnettomuustilanteissa viljalti) on tyttö jättänyt, kun olen sanonut että ne on tosi rumia aikuisten sanoja, ja että mäkin olen hölmö kun niitä vahingossakaan suustani päästän. hyvältä kuulostaa kun tuo kolmevuotias vihoissaan huutaa "turskatti!" (jos kattimatikainenkin näin päräyttelee, niin se ruttunaamallekin suotakoon.)

nähtiin ulkona tosi hienoja lehtiä, ja kun sanoin että hitsin hienoja, niin ruttunaama siihen tuumi päälle että "hiton siistejä". näinpä.

ruttunaama myös moitti murua vanhaksi lahnaksi eräänä iltana ja käski tätä hyppäämään järveen. (musta aikamoisen hauskasti sanottu.)

esikon muistan nauraneen itselleen pienenä ratikassa koska "meinasi heittää turvat" kun ratikka kääntyi. minäkin nauroin.

esikko oli vastikään toiselle äitipuolelleen sanonut jotta tämä on tervetullut hengailemaan hänen kavereidensa kanssa, kun kerran olettaa että esikkoa kiinnostaa nelikymppisten tätien jutut ja illanistujaiset.

ruttunaama usein ilmottaa kylässä että sopis lähteä kun on tylsää, tyhmiä ihmisiä tai huonoja leluja. tai että ei ruokaa kannata syödä kun se on pahaa. en haluakaan että tytärteni päälle tallotaan aikuisena, tai ne saadaan tekemään kiltisti mitään mitä ne ei halua, mutta uskon, toivon ja teen kaikkeni sen eteen, että suorasanaisuus säilyy molemmilla, mutta käytöstavat kun saisi vielä iskostettua mieliin niin voisin sitten levätä rauhassa kun sen aika koittaa.

p.s. esikko oli muuten netissä käyttänyt yhdessä statuksessaan v.sanaa. aika napakasti sanoin että edelleen se on aikuisten sana, ja sen käytöstä neuvotellaan muutaman vuoden päästä. ehkä samassa kohtaa kun keskustellaan omaan kotiin muuttamisesta ja poika/tyttöystävistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti