sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

askelia [asunnosta]

asuntoasia etenee pienin askelin.

tungin "lyhyestä virsi kaunis"-asuntoilmoituksen nettiin. toivotaan että jotakuta vakavasti kiinnostaa näin hiton kiva lähiöelämä ja hiton kiva mesta. asuntoa nyt enemmin mainostamatta. (täähän on hiton kiva!)

uutta asuntoa koskevaa paperisälää pitäisi saada postiin, ja sitten ruveta sopimaan reffiä pankkiin ja  kirjoittelemaan lainapaperia ja muuta sälää.

sen jälkeen alkaa rakennuttajan kanssa materiaali- ja sisustussuunnittelu.

ja tietty pihasuunnittelu. (eli mietinnöt siitä haluanko pihaan sitten pionin vai esim. juhannusruusun. tää on olennaista juu.)

muutama mööpeli luukutetaan kotoa pois muuton alta jo syksyn aikana.
- tiikkinen kirjahylly joutaa pois, koska kaksi muuta 60-lukulaista tiikkikalua on joutunut jo kiertoon oman mahdottomuutensa vuoksi. ja nyt kirjahylly on yksinäinen.
- lasten sängyt joutuu aikamoiselle kiepille. esikoisen parvi lähtee. kerrossänky pitäisi saada hankittua, ja sit kun pojan pinnis lähtee kiertoon, tarvii esikko normisänkyä.
- meille tulee joka tapauksessa uusi sänky. ja mein nykyisestä sängynpäädystä (vanha ovi) tulee uusi olohuoneen pöytä.
- mein petariin pitäis ommella uus päällinen koska siitä tulee koirien unistelupaikka. 

ainii. en vielä vissiin maininnut, että jos asunto menee tässä kaupaksi*, joudumme hetkeksi menemään vuokralle. joko firman luukkuun, tai sitten pitää lähistöltä yrittää kalastaa tilapäisasumus. hoh hoijaa. se on paskamainen osio koko asunnonvaihdosepisodissa se.

* ja vaan siksi koska mä olen hysteerinen realisti raha-asioissa, enkä jää odottelemaan mihin suuntaan asuntomarkkinat kääntyy, ja makselemaan kahta asuntolainaa, vaikka sos&terv.huoltoalan palkoilla se on suomessa ihan reaali vaihtoehto. eks jee?

2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiisi ja kun luin otsikon alla olevan tekstin (ja eritoten sanan sateenkaari perhe) oli pakko lukea blogia hiukan enemmän. Pidän blogeista, jotka jossai määrin poikkeavat siitä yleisestä "normaali"käsitteestä edes jollain tapaa. Väripilkut harmaassa massassa! :)

    Onnea asuntohankkeelle! :)

    VastaaPoista
  2. kiitos! ja kiva että eksyit tänne!

    VastaaPoista