keskiviikko 18. tammikuuta 2012

fiksu ja yksinkertanen

mein mummi aina kehui sukuaan että ollaan fiksuja mutta yksinkertaisia. (sillä meni suomenkielen sanat yksinkertainen ja vaatimaton hiukan sekasin.)
no mutta.
kun mäkin olen tälläinen fiksu mutta yksinkertainen, en voi olla puuttumatta saarnaavalla äänensävyllä muutamaan (suosikkisaitillani metro-lehden tekstaripalstalla) esille tulleeseen asiaan:
a) kuka kehtaa valittaa ettei rahat riitä elämiseen, vaikka saa normipalkkaa. siis jos maksaa yksiön vuokraa, ja koirakin pitää elättää. voi hesus ja maria! mitä ihmettä te ihmiset puuhaatte?
b) kuka saa matkustaa ilmatteeks, ja kuka istua penkillä bussissa. IHMISET! MITÄ IHMETTÄ? jos mummolla on kassi penkillä, niin tiiättekö että silloin kun mä olin nuori, niin sit kysyttiin "mahtuukstohon?" kyl maar en olis ikinä uskonut, että ennenko musta mummu tulee, niin johan sitä puhekyky ihmisiltä evolutioituu pois, ja kotiin mennään moisesta tekstaria lehteen laittamaan. ja että semmoi lastenrattaiden kanssa ilmatteeks metroski? helvetin pummit! jos on varaa lapsia tehdä, nii helvetti! pitää sitä metrolippuunki riittää. ja ihan sama mitä jollai turvallisuudella bussis. kaatuu ne mummutki ku kuskit kaahaa. (mitä lie mamuja vaan neki, joilla ei ole liikennesäännöistä hevonhelvetin tajua...) tai sit et olis yhtenäinen sujuva liikenne. ilmatteeks kaikki "erityisryhmät" (täh?! saaks ihmisiä hakkua "erityisryhmikski?" kukas nää jaot tekee?) tai ei kukaan. nii. se on semmoi meno.
c) kaikissa presidenttiehdokkaissa on jotaki vikaa. tiesittekste? yks on hullu, yks homo ja yks ruma. sitä ei kukaan huomaa jossei tekstaripalstalla kerrota.
d) junatki on myähäs, ja se on lumen vika, eiku junafirman, joka ei tiiä että suomessa on talvi. eikä tajuu lumikolaajatkaan, että on talvi. tai että on yö. kun saatanat kolaavat ko ihmiset nukkuu. tätäkään en tietäis, jossen lukis itteäni fiksuks.
e) jokku tupakoi partsilla. ihan välittämättä että naapuri kualee astmaansa. ei sillä että kannattais kohteliaasti tai rumastikin sanoa että helkattiin siitä röyhyyttämästä, ko voi olla ettei sen saakelin talivatti sitä tekstaripalstaa lue. hmh. 

upeeta ihmiset. ihanaa että teillä on mielipiteitä. kaikkea vaan ei kannattais julki lausua.  lehdessä.
hoh hoijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti