lauantai 14. tammikuuta 2012

mun poika, ja mun neuvolantäti

käytin pojan kaksivuotistarkastuksessa neuvolassa. hurmasi tädin ihan tyystin, ei yllätä mua ollenkaan. poika on aina ollut suht jättiläinen muuhun perheeseen verrattuna, mutta nyt paino- ja pituuskäyrät on laskeneet molemmat "normien" alapuolelle. eli mein perheen tasolle on laskeutunut poika. je! oon kuullut että jotkut neuvolantädit on alkaneet nipottamaan noista käyrien laskuista, mutta mein vaan reippaana totesi että "äitinsä poika". ihme että näin pitkään menikin yläkäyrillä.

poika tosiaan alkuun mamoilee uusissa tilanteissa, hakee turvaa sylistä, eikä puhu mitään. vakuuttelin tädille että kyllä se paljonkin puhuu, ja noin vartissa aukes pojan puhehanat. epäselväähän se puhe on, mutta kaiken se tietää ja pystyy ilmasemaan kyllä.

motoriset taidot pojalla oikeen hyvät. palapelejä ei oikeen malta rakennella, jos ei palat naksahda oitis kohdalleen.

ei siis mitään erikoista tällä(kään) kertaa.
paitsi että...
haikeus kyllä sydänalassa kaihertaa.
tuo oli viimenen neuvolakerta tuon tädin kanssa, koska kesällä muutetaan naapurikuntaan. se kirpasee mua syvältä. edes sanat ei riitä kuvaamaan mitä tuo yksittäinen terveydenhuoltoalan ammattilainen on tehnyt meidän hyväksi. henkisellä tasolla.
täti on ollut aivan äärettömän ihana, ystävällinen, hellä. aina tukena ja turvana. aina on voinut soittaa ja kysyä. se on aina ollut empaattinen ja kuunteleva, neuvonut ja tukenut. ollut tarkkana mun jaksamisen kanssa. järkännyt mulle raskausseurontoja ylimääräsenä, siksi kun elämä oli mua silloin kolhinut. se on aina ihastellut mun lapsia yli äyräiden. se on tukenut parisuhdetta ja antanut kasvatusneuvoja jos ollaan niitä kysytty. emmätiedä. meillä on ollut aina joku jolle soittaa, jos ei omat aivot riitä. joku paikka mistä saa neuvoja, tukea, välittämistä.

huippuhuippu täti!
ehkä se tekee "vaan" työtään. ja ehkä se on siinä vaan ihan super, ja vertaansa vailla. meille on sattunut neuvolantädiksi ihminen jolla on suuri sydän, ja joka on oikeassa ammatissa. ja jonka kanssa kemiat kohtaa.

kiitoksen kaikesta avusta ja välittämisestä lähetän postitse. kunhan vaan keksin mitä se voisi olla.
kiitos kaikesta tuija. sä oot ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti