keskiviikko 11. tammikuuta 2012

lauma

muutamassa blogissa on esitelty kotona asustelevia koiralaumoja.
illalla ennen nukahtamista viihdyttelin itseäni moisella postauksella, mitähän kenestäkin mein laumalaisesta kertoisin? mjaah...

noh:
esikko eli teiniks, possu ypyä, "peppu". 
raamatullisella nimellä ensimmäisenä paiskattu perheenjäsenemme, toisena nimenä sattumalta isoisän äidin nimi. sukunimeltään poikkeaa muusta joukosta. isänsä niminen ja näköinen neiti on tämä. ikää 15 vuotta. viihtyy tietokoneen tai simpsonien äärellä. noudattaa ihanteellisesti emäntänsä käskyjä. teiniksi harvinaisen rauhallinen otus. sopuisa, tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa. suurpiirteinen. huoleton. ikinä ei ole läksyjä tehnyt, kymppejä kokeista vetää. odottaa malttamattomana lukioon pääsyä. 

ruttu, ruttunaama, tänttähäärä, kiukku, neiti kitinä, pullajalka, putte, possu. 
raamatullisella nimellä seuraavaksi kruunattu prinsessa. ylpeä kaikista nimistä, joista yksi ainakin on prinsessan, kuulemma. kaikissa nimissä pörähtää äRRä, ja niin tytön luonteessakin. ikää 5-vuotta. äärimmäisen älykäs ja oppivainen neiti. äärettömän hyvämuistinen. äärettömän fiksoitunut rutiineihin. kärsivällinen yksityiskohtaista tarkastelua vaativissa jutuissa. suorasanainen äkäpussi, raivotar, neiti negatiivinen. äärettömän rakkaudellinen ja uskollinen omia ihmisiään kohtaan. erityistaitona itsensä telominen. on poltettu kättä, leikattu sormia ja katkottu jalkaa. hypätty mereen. viihtyy sylissä, halissa, lähellä.

bambam, asmih, pingviinimies, kiljukaula, apina, urPO.
sai ainoan hänelle mahdollisen raamatullisen nimen, harvinaisen joka sopii tälle lapselle kuin nenä päähän. toisena nimenä mun ukin nimi, viimeisenä lässyttelyä. kaksivuotias. hyvin nukkuva ja ruokaileva hemmo. ei pidä turhasta äidillisestä lääppimisestä. painimiehiä. uusissa tilanteissa mamman poika, ujo sylimies. reipastuu nopeasti, puhuu minkä kerkeää, asioita mistä muut ei juurikaan saa selkoa. äärimmäisen lämmin suhde ruttuun. leikki mielummin nukeilla kuin autoilla. riehaantuu ja riemastuu helposti. vaikka ja mistä. huutelee käsittämättömyyksiä, kuten "pete, pete" tai "taku-taku-TAA!"  ja riemastuu itse näistä huuteluista rajattomasti. pitää räp-musiikista, muumeista ja traktoreista. rakastaa pingviinejä.

A, orangi, paskanaama, kilivatti, ääliö.
fieldspanieli, ikää 3 vuotta. ärsyttävä höselö. uskollinen kumppani. kaikkien ystävä. tuleva terapiakoira, kunhan saavuttaa rotuominaisen sisäisen rauhansa, josta ei vielä merkkiäkään näy. maailman komein ja tyhmin koira. menee helposti kierroksille. ääniherkkä, sihahduksella lamaantuu kuuntelemaan ohjeita vaikka millä kierroksilla. varastaa lapsilta leluja, ja muilta koirilta luita, aina kun silmä välttää, ja aina vaikkei välttäisikään. mukamas koira jossa ei ole mitään liikaa, sanoo rotukuvaus. (epäilen-pä.) tässäpä koira joka on kävellyt laiturilta veteen, kompastunut omiin koipiinsa miljoonasti, samoin korviinsa. komediallisin tän esittämä pläjäys oli kun jäi korvastaan rattaiden alle lenkillä. tämä yksilö usein leikkii ettei kuule tai ymmärrä, paitsi jos käskyttäjällä on nakki kädessä, osaakin kaiken, hyvin.

C, curritoburrito, vauva, azorien paholainen, sählä-pomppu-tanssi, pikkunakki.
todennäköisesti portugalin kääpiöpodengo, adoptoitu suomeen vuoden ikäisenä. pieni suuri elukka. arka mutta utelias. luulee omistavansa koko tienoon, muita koiria tavatessa pullistelee minkä kerkiää. oppinut jo leikkimäänkin. muista koirista ei välitä, mutta ihmiset on ominut itselleen. ei pidä valjaista. osaa kusta upeita metrin kaaria. sekoontuu ruoka-ajasta, alottaa tanssi-pomppu-niiaus esityksen kun ruokakuppia otetaan esille. suojelee perhettä heijastuksilta ikkunassa. kissamainen tyyppi, ihmettelee jos lääpintää tulee ihmisen aloitteesta, silittää pitää kun hänelle passaa.

N, vanhapoika, musta surma, vinkuli.
kellontarkka saksalainen, varsinkin sapuskan suhteen. osaa kuolata käsittämättömän suuria lätäköitä ruokaa odotellessaan. koirajengimme ehdoton kingi, loistaa karismallaan ja älyllään. kovat kyynerpäät, joiden kanssa puskee syliin, pieni poika (34kg) kun on. tykkää appelsiinista. entinen remmiräyhääjä, nykyinen reidenvieruspoika. ekoilla treffeillä tujotti koko illan silmiin, ja piti mua kädestä. on perheen parhaimpia ystäviä, osaa lohduttaa jos surumieli iskee. ehdoton murun karvalapsi.

T, luuviulu, älyn valo, talivatti, lehmä.
rento luppakorva. suurin ja laihin koira. osaa lennättä räkää ja kuolaa kattoon asti. rauhallinen ja lunki poika, riehaantuessaan kaataa talon irtaimiston ja eläjät. säikkyy kummia ääniä, ja säikähtäessään haukahtelee niin matalalta, että säikyttää naapuritkin. totaalinen luupää ulkona, pystyy äkkikiskaisulla riuhtasemaan olkapään kantimistaan. oppinut remmiräyhäämään veljensä vanavedessä, mutta jos mr uhon päästää pullistelusta huolimatta toisten lähelle, on se ystävällistä poikaa. hyväntahoisin kaveri koiraporukassa. kiltti ja rauhallinen, lasten ja muiden koirien kanssa. (voi raasua kun se on koirapuistossakin selkäänsä usein saanut, eikä edes tajua että sitä pahoinpidellään.) piiloälykäs, mitään ei muka ymmärrä eikä tajua, mutta yhtäkkiä tajuaa sittenkin. loukkaantuu ja menee lukkoon komentelusta. mun paras viini&suklaa-seura. lepuuttaa hervotonta päätään milloin kenenkin päällä.

ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä:
emäntä, rakas, kulta, muru, mussu, kusipää.
varsinainen pedanttipentti, järjestelmällinen, siisti ihminen. onnistuu kaikessa mihin ryhtyy. perusteellinen, reilu nainen. topakka emäntä. kolmeakymppiä käy jo. äärimmäisen hellä, huomaavainen ja hyvä ihminen, mutta suuttuessaan varsinainen kusipää. mahtavasti osaa sulkeutua itsensä sisään, tällöin verraton simpukkamalli. on omilleen uskollinen ja tekee kaikkensa rakkaidensa puolesta. oikeudenjanoinen tyyppi, harrastaa suoria mielipiteitä, ja sanoo ne epäröimättä ääneen. tämä nainen omaa verrattoman perän, ja reidet, jollaisia ei muut saa treenamallakaan aikaan. on rauhallinen, yksinkertaisuutta rakastava kotieläjä. järjen ääni tässä talossa. huomaavainen, romanttinen rakastajatar, naisen huomioimisen ja hellimisen  kruunaamaton kuningatar. halutessaan.

voih, meitäpä on paljon.
ihana, rasittava; mun lauma.
lähiösirkus.

2 kommenttia:

  1. " komediallisin tän esittämä pläjäys oli kun jäi korvastaan rattaiden alle lenkillä." AAHAHahahahah, mä niin näen tuon mielikuvissani! X'D

    VastaaPoista
  2. se siis todella kompuroi just rattaiden eessä ja rullauskis meni pyörä korvan päältä! :D

    VastaaPoista