sunnuntai 20. marraskuuta 2011

väliaikaista kaikki on vaan

voin kertoa että viishenkisellä perheellä on mukava asua asunnossa jossa ei ole tiskikonetta. neljä tiskauskertaa/vrk on ihan perussettiä.
keittiössä on myös olohuoneen hylly täynnä pajukoreja täynnä astioita yms, koska kaappitilaa on todella vähän. (huomioidaanpa sekin että 2/3 mein astioista on siskon kellarissa odottamassa uutta kotia.)

mukavaa on myös se, että pesukoneen luukku aukeaa noin 10cm. isoista ihmisistä ainoostaan mun koura on semmoi joka sinne hyvästi mahtuu pyykkiä poimimaan. en tiiä miten isokätisemmät ne pyykit saa sieltä ongittua.

ihana on myös keittön ikkunan äärettömän ruma muoviväreillä tehty "lasimaalaus" jota ei olla saatu irroitettua millään.

huonekalut ei myöskään meinaa istua uusiin nurkkiin millään. lastenhuoneen sisustus huutaa uutta hyllyä. millään en jaksais vaan lähteä tänne väliaikaiseen mitään ostamaan. ko ne ei sit varmaan istu taas uuteen.

olohuoneen hyllyn takana on ovi. mun antiikkiovi meinaan. hassuhan se siellä on, mutta ei kaadu kenenkään päälle. kaks ovea odottaa kellarissa "pöytäprojektia".

pitää taas soittaa isännöitsijällekin. patterit ei meinaan lämpene. vaikka niissä on uudet termostaatit niiden tilalla mitkä entinenasukas oli fiksuna irrotellut. isännöitsijä sais tulla myös tuomaan jonkun systeemin ruokailutilan katossa olevaan reikään. siinä siis on ollut lampunkannatin johtosysteemeineen, mutta entinen asukas vei sen mennessään. nyt katossa on johdokas reikä ainoostaan.

lattialla on myös makee nukkua, tiiättekste. ei tarvia pelätä putoavansa sängystä. mein makkari on vaan 180cm leveä. sinne ei nyt sängynrunko mahdu. patjan vieressä on murun opiskelukamat viinilaatikoissa, koska makkariin ei todella muuta mahdu.

kuivausrumpu on kiva mörisemässä ruokailutilassa. (se ei muualle mahdu.)

je!
"mä en tykkää asua täällä" sanoi muru.
"mä en tykkää asua täällä" sanoi esikoinen.
mäkään en tykkää asua täällä.

mutta tapani mukaan keskityn ilosiin asioihin:
a) täällä on 4 neliötä enemmän asuintilaa kun aiemmassa asunnossa.je!
b) tämän vuokra ei ihan kauheesti kukkaroa rassaa. je!
c) enää riipasun päälle 6kk tät lähiöelämää jäljellä. je! *

* eikä o niinku naapureilla. ostivat uuden valmisteilla olevan asunnon. vuokrasivat odotusajaksi kaksion. (perheessä vanhemmat + kaksi esiteiniä.) ensin uusi asunto viivästyy 6kk, sitten 1v, sitten 1,5v. mahtaa siellä pinna paukkua. ne siis ovat ostaneet asunnon 6kk ennen meitä, ja pääsevät siihen vuoden myöhemmin. onnea ja pitkää pinnaa kaksioelämään heille toivon. ei o herkkua moinen.

2 kommenttia:

  1. Olette varmaan jo tätäkin kokeilleet, mutta se muovivärilasimaalaus saattaa irrota jos sitä lämmittää. Ehkä kyseenalaiselta kuulostava vinkki, mutta föönit esiin. Nyt kun on pakkasta ulkona niin lasi on kylmä eikä maalaus todellakaan irtoa helposti, mutta onnea yritykseen.

    VastaaPoista
  2. ooh. tuusen tak! tota pitää koklaa! kerron sit miten meni!

    VastaaPoista