perjantai 2. syyskuuta 2011

vielä se mooses

nonni. haaveet todeksi!

pitää sitä ihmisen vissiin vähän elääkin.
ja joskus ajatella itseä etusijalle.

ähäskutti!

azorit [x]


..vielä se mooses, mutta se saa odottaa. (sen suhteen olen päätynyt ragdolliin. tai sitten eletään niinkun opetetaan, ja haetaan kattimaakari "kierrätyksestä". sitten kun sen aika on.)

2 kommenttia:

  1. Tahtoisin jakaa muutaman mietteen siitä, että Ragdollit on kumminkin kissoista niitä piloille jalostetuimpia.. Oma armas 14vee kolli on rakas, mutta enää toista en ottaisi.

    Turkki on kyllä pehmyt ja ihanan pitkä sekä paksu, mutta se irtokarvan määrä on jotain ihan käsittämätöntä. Siitäkin huolimatta, että on eläinten irtokarvaan kotona tottunut. Onneksi se ei sentään juurikaan huovu tai takkuunnu. Untuvainen pitkä kissankarva tunkee joka paikkaan, esimerkiksi kiertyy ripsien ympärille kärjet silmässä kiusaamassa. Karvaa ei näe millään, mutta tuntee sitäkin paremmin. Ja kissoillahan on tunnetusti herkkä vatsa (siitä on se vanhan kansan sanontakin). Mieti hiekkalaatikolla kyykkivää ripulistä kärsivää kissaa, jolla on ihanat paksut pehmeät "pussihousut" eli se paksumpi turkki siellä takajaloissa. Sen siistiminen on aika viheliäinen homma.

    Kissanhan tulisi luontojaan osata hahmottaa tilaa kolmiulotteisesti, olla notkea ja siro. Ragdollit ovat ennemminkin kömpelöitä, lisäksi omani arvioi säännönmukaisesti väärin esim hyppyetäisyydet. Raukka törmäilee ja putoaa vahingossa pöydiltä jne. Ragdoll ei omien kokemusteni mukaan muuten juuri koskaan putoa jaloilleen.

    Sitten on vielä käytöshäiriöt. Ragdollhan on rotuna vaativa ja sosiaalinen. Käytännössä se tarkoittaa valitettavasti pahimmillaan ihan häiriintynyttä kissaa. Kaiken olisi tapahduttava sen pillin mukaan. Itse en uskalla mennä edes koskemaan tai rauhoittelemaan kun muruseni on vihainen. Eikä se edes ole ainut ragdoll jonka olen nähnyt käyttäytyvän yhtä huonosti, sanovat kasvattavat mitä tahansa ihanasta ja ihmisläheisestä luonteesta. Ainakaan ainoaksi kissaksi en voi suositella.

    Voi olla, että kokemukseni ovat jotenkin poikkeuksellisia, mutta itse en siihen jaksaisi uskoa. Suosittelen miettimään vielä sitä rotua.

    VastaaPoista
  2. kiitos briiffistä! olen tietty vaan tutustunut kasvattajien nettisivuihin ja rotuinfoon :) voi olla että aika ykspuolinen kuva sieltä irtoaa.

    tää tuli siks tosiaan tarpeeseen.

    mä haluaisin sosiaalisen kissan. mutta en käytöshäiriöistä. ja semmosen rutattavan luttanan joka tulee lastenkin kanssa toimeen. (tiettykään tähän ei voi paljoa vaikuttaa, koska yksilöitä nekin on.)

    onneksi on aikaa harkita, ja tutustua mainospuheiden sijaan myös "käyttäjien" kokemuksiin.

    kiitos vielä, ja kerro toki lisää jos tulee mieleen ;)

    VastaaPoista