keskiviikko 8. syyskuuta 2010

minä, tyhjäpää

ennenkuin kirjoitan postauksen muiden ystävieni vähemmän mairittelevista puolista, paljastan oman tyhjäpäisyyteni, yleissivistymättömyyteni ja typerän stressaukseni tässä.
ystävällisesti pyydän itseäni fiksumpia vastaamaan komenttilootaan.

no.
a) jos mä laitan mekon, ja muru tummemman housuasusteen "häihin", onko se liia heteronormatiivista? tartteeko mun miettiä edes moista? voiko sitä vaan pukeutua niinkun haluaa, ilman että edustaa suuntaa "liian homot" tai "liian heteromaista"?
b) voinko käyttää sanaa "häät"? onko se liian heteronormatiivista? tai muuten harhaanjohtavaa? sopiiko se edes mulle? rekkarit on musta aika tyhmä sana. parisuhteenrekisterointitilaisuus samoin.
c) pyytääkö ihmiset ihan coolisti apua kinkereiden järjestämiseen muilta? tai auttaisitko sinä mielelläs ystäviäs joissan pikkujutuissa? olettaako hääpari semmosta muilta? eikö ole vähän noloa ruikuttaa apuja sieltä tai täältä? meinhän juhlat ne on...
d) mitkä on kuulutukset? mun ystävällä oli semmoset viikkoa ennen häitä...
e) koska pitää selvittää esteettömyys? siis kuinka paljon ennen "häitä"? (vai mitkä ne oli?)
f) pitääkö/kuuluuko olla vihkisormus? (tää on paha!) koska, mulla on tää maailman ihanin kihlasormus (jota vastaisuudessakin haluan sormessani kantaa), ja sen viereen ei mahdu toista sormusta. ja siis mein hiippakuntalaiset pitää kihlasormusta oikeessa kädessä, ja normi-ihmiset vissiin vasemmassa, niin mitä mä teen? pidänkö siis vaan tän? vai sitten molemmissa nimettömissä jotakin? ja jos niin, niin kumpaa kummassa?
voiko sormus olla "samaa tyyliä" (mattapintainen, hopeinen) vai onko sen oltava jotenkin prameampi? siis esim valkokultaa?
g) koska mekostani tulee ns. perusmalli, voiko sitä käyttää muissa kinkereissä, vai tuottaako se jotenkin "pahaa onnea"?

joo,o. nämä pari kysymystä olis vaille vastausta. olisin kiitollinen kommenteista. toki tiedän että kaikki voi tehdä just niinkun haluaa, mutta silti kuulisin mieluusti vähän vinkkejä ja sitä miten nää asiat yleisesti hoidetaan. ja siitäkin syystä olisin kiitollinen avusta, etten näillä pohdinnoillani ihan vielä (kun the päivään on about vuosi aikaa) tee puolisoani ihan hulluksi.

p.s. kiitos t:lle ja e:lle opastuksesta nimenmuutoskiemuroihin! love ya!

7 kommenttia:

  1. a) pukeudu ja pukeutukaa itsenne näköisesti, älä mieti sitä onko se heteronormatiivista vai ei tai miettiikö esmes vieraat sitä. Kuvittele mites sua tympis, jos käytät yhen ihanimmista päivistä toisten mielipiteiden mukaan tanssimiseen?
    b) rekkarit kuulostaa autoliikkeen joltain toimenpiteeltä. Ne on häät ja te meette naimisiin. *lööv*
    c) eiks ystävät vähän niinku ole sitä varten? ellei susta tuu bridezillaa.. :D
    d) ööö.. kuulutetaan kirkossa? emminä tiä..
    e) en tiä.
    f) ks. kohta a. Laita toinen sormus, jos siltä tuntuu. Jos tykkäät vanhasta, älä laita. Mun mielestä se kahdella sormuksella pelleily on vähän outoa. Eikö se yks ole hyvä? Ellei sitten taas tykkää tuplista.. Njaah.. Ks. kohta a.
    g) tottakai sitä käytetään muissakin kinkereissä! käytännöllisyys ja ekoilu ennen kaikkea. ;)

    VastaaPoista
  2. b. häät
    c. pyytää kuulisti apua. on kiva olla avuksi.
    f. mun mielestä myös meidän hiippakunta laittaa sormuksen vasempaan. ainoastaan jostain syystä kaapissa olevat, jotka eivät halua kysymyksiä ja/tai oletuksia sormuksesta vasemmassa, laittavat sen oikeaan. ei kaikki vaihda sormuksia ollenkaan.

    VastaaPoista
  3. Kuulutukset tarkoittaa sitä et kun teidän esteettömyys on "tutkittu", niin viikkoa tai paria ennen häitä, kirkossa (yleensä kotikirkossa/siellä missä häät ovat) luetaan vihille menevien nimet eli "kuulutetaan". Itse ainakin kävimme sitten kuuntelemassa kun siel sanottiin et vihille menevät se ja se. :)

    VastaaPoista
  4. a) No jos on selvää, että tykkäätte eniten pukeutua noin, niin unohda heteronormatiivisuuden pelko. Kuvittelisin, että näin on eikä kyse oo siitä, mitä "pitäis" laittaa.

    b) Ei tässäkään pelkoa. Ymmärrän hyvin, et valtakulttuurin normit ei oo mitään automaattisesti tavoiteltavinta, mutta valtaa ja vallatkaa oma palanne häistä. Se on kuitenkin synonyymi suurelle rakkaudelle - olis syytä laajentaa sanan merkityssisältöä pitämään sisällään suuri rakkaus ja sitoutumisenhalu myös muiden kuin heteroiden välillä. Kieli elää ja muuttuu, ei jäädä sen vangeiksi vaan muutetaan sitä itse.

    c) Itse olin huono avunpyytäjä, mutta muutamalta läheiseltä pyysin ja se kannatti. Riippuu juhlien koostakin. Sit tiedän kaaso-morsian-parin, joiden välit meni kokonaan poikki, kun häitä piti tehdä verenmaku suussa kaksi vuotta.

    f) ei tarvitse. Meillä on vaan kihlasormukset, toinen ei olis näyttänyt kivalta tän kanssa. Enkä tajua miks toisella olis kaksi sormusta ja toisella yksi. Meillä olis tullut miehellekin erikseen kihla- ja vihkisormukset, mut tästä riitelemiseltä vältyttiin, kun itekin olin tyytyväisempi yhteen. Häissä ei ollut koko sormussähellystä ollenkaan, eli kihlasormukset sormissa mentiin vihille (tosin ne oli muutenkin 2 minuutin häät, sillä kertaa :D). Ja jos sellaisen haluat, niin voihan se olla toki millainen vaan.

    g) En ole kuullut uskomuksia huonosta onnesta. Oma maailman kaunein mekko oli H&M:sta (en ikinä ees käy siellä, mut toi osu alessa silmiin) ja olen kulkenut siinä monet kerrat myöhemminkin. Ennemmin se kantaa mulla mukanaan kaikkea sitä, ja eipähän mätäne kaapissa. Eikä oo tarttenut myydä sitä huuto.netissä pari kk häiden jälkeen ;)

    R

    VastaaPoista
  5. c) Pyydä apua! Ihmiset auttaa mielellään ja varsinkin, jos jaat nakit pieniin osiin. Itsekin etsin kauniita virsiä ja heteronormittomia raamatun otteita P&J:lle vaikken edes kuulu kirkkoon enkä ollut kukaan 4:stä kaasosta. Kivempi, että häissä on iloinen ja hyvin levännyt morsian valmiina juhlaan kuin yötämyöten pullia leiponut hermoraunio (olen myös todistanut tällaiset häät).

    f) Voi olla vain yksi sormus. Aika monella itseasiassa on, kun kihlat on voitu ostaa nuorena mahdollisimman halvalla eikä malli enää miellytä. Väliäkö sen onko se vihki- vai kihlasormus. Ja yhdeltä kaverilta opin, että eri karaatiset kullat kuluttaa toisiaan vaihtelevasti eli toinen sormus voi hangata toisen sormuksen pilalle (tällä kaverilla oli kalliilla teetetyt kaksi sormusta).

    g) Eikös joillain ole tapana värjätä oma hääpuku ja teettää siitä esim. vanhojentanssipuku tyttärelle tai iltapuku itselle. Eiköhän se ole onnekkaampaa, että muistat kivan päivän aina kun pidät mekkoa päällä.

    .n

    VastaaPoista
  6. hei,

    Komppaan edellisiä kommentoijia, joten en jaksa kirjoittaa omaa mielipidettä tähän joka kohdata.

    Teidän häät, joten tehkää niistä teidän näköiset. Monet ns. perinteet eivät oikeasti ole edes perinteitä, joten ei niistä kannata välittää. Fiilispohjalta vaan.

    Sormuksista sen verran, että meillä homma meni niin, että minä halusin kaksi sormusta ja mies oli tyytyväinen yhteen. Miehen kihlasormukseen tehtiin siis lisäkaiverrus ja mulle käytiin valkkaamassa vihkisormus erikseen. Piste.
    Meistä se oli ookoo ratkaisu. Ei tullut mielen viereenkään, että joku vois pitää sitä omituisena järjestelynä, kun ei se mun mielestä oikeestaan ole kenenkään muun kuin vihkiparin asia....Eiköhän tärkeintä ole, että te kaksi olette yhteisymmärryksessä :-)

    Onnea!

    VastaaPoista
  7. Kuulutukset tarkoittaa siis sitä, että seurakunta (jos kuulutte kirkkoon) tai maistraatti tsekkaa kirjoistansa, ettei teistä kumpikaan ole jo naimisissa, alaikäinen tmv. Sitä varten pitää käydä paikan päällä täyttämässä kaavake ja/tai pappi samalla pitää puhuttelun;)

    Hanki, pyydä, kerjää apua! Ilman muuta! Ja muista järjestää lastenhoito!

    Pidä ihmeessä se sormus josta tykkäät. Voisko siihen vaikka istuttaa timangin tai zirkonin muistoksi? Vähän tuunata - kultasepän työ ei ole hirveän kallista!

    Ja laitatte päälle just mitä haluatte. Tommosia heteronormeja ei kannata edes miettiä. Ne on teidän bileet, tehkää niistä sellaiset missä te v i i h d y t t e, ei sellaiset millaiset toiset aattelis niiden olevan!

    VastaaPoista