keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

poika

nyt se nukkuu.
parhaina öinä vien tutin kerran tai kaksi. kello 19 alkaa yö, ja uusi päivä noin kello 07. viideltä poika ottaa vuorokauden ainoan luomumaitoannoksen suoraan tuottajalta, ja sen päälle unistelee vielä tovin.  jos se yöllä herää kiljumaan, huutaa se tosi pahalla äänellä polviseisonnassa, silmät kiinni. kun se nukahtaa, alkaa se kääntyä kyljelleen ja vetää päätä sivulle ja takaviistoon.

jäbä istuu tukevasti ja leikkii. taputtaa pintoja. ja seisoo. konttaa reippaasti. tulee mieleen joku katepillari kun se menee niin tomerasti, vakaasti ja kovaa eteenpäin. se nousee seisomaan tukea vasten, ja kävelee tuen kanssa minne haluaa. joskus seisoo ilman tukea, ja joskus askeltaa sohvalta kirjahyllylle, tai yöpöydältä sängyn viereen ilman tukea. kiipeää minne saa pienet kinttunsa nostettua.

se nauraa hervottomasti kun sitä haukkaa varpaasta. ja silloin kun sisko tanssii ja sihisee. se leikkii kaikella muulla, paitsi leluilla. se tykkää kylpeä ja uida.

se komentaa tiukalla "öh" äänteellä, yleensä antamaan ruokaa. jos ruoka on mieluista, sanoo se "hmmmm" nauravalla ja värisevällä äänellä. se on myös keksinyt kiljumisen. ja se osaa kiljua kovaa ja korkealta. se vastaa kun sille puhutaan. se matkii ja kopioi "känkää"-ääniä ja murun hohotusta. kun sitä silittää ja sanoo hellästi "aaa", se vastaa samalla tavalla.

se syö hyvin. ja paljon. kaikki sössöt käy. samoin hedelmät. leipä. puurot on parempaa kuin parasta.

se on pieni ja sitkeä, pyöreäpäinen jässikkä. laihamahainen ja -kätinen, pullajalkainen otus.

se on keksinyt myös mamman perään valittamisen. päästäkseen syliin se vinkuu pienen porsaan lailla. toisinaan ei muut sylit kelpaa, ja porsaan vinkunaa kuuluu kunnes mamma heltyy, tai karkaa toiseen huoneeseen.

se myös on alkanut pitää hellyydestä. pipin sattuessa se ei enää temmo ja riuhdo poispäin, vaan antaa lohduttaa. rakkautta ja hellyyttä se osoittaa repimissuukottelun lisäksi halimalla ja painautumalla rintaa vasten. se myös rauhottuu silittelyyn ja hyssyttelyyn.

se tykkää keinua. ja maistella ruohoa ulkona. ja hytkyy ja tanssii suomiräpin tahtiin. tunnistaa jo tutut biisit. myös mamman pöhelöt lastenlaulut kelpaa kuunteluun.

mieletön pikkurakkaus. 7,5kk.
uskomatonta kuinka paljon rakkautta tommoi ihmisen itu voi tuoda läheistensä elämään. syvää, kasvavaa, kasvattavaa, kaihoisaa, repivää, riemuisaa...


- siskon kanssa hämmästellään elämää, ja mato matalaa tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti