sunnuntai 9. tammikuuta 2011

kartoitus

laitettuani lapset nukkumaan, seikkailin hetken terveyskeskus.fi sivustolla. täyttelin erilaisia testejä liittyen terveydentilaani.
tulokset ei yllättäneet mua lainkaan.
sain tietää olevani alipainoinen.
en saa kalsiumia riittävästi.
ruokatottumukseni ovat yleisestiottaen hyvät. tosin miinuksia siinä testissä sain suunnittelemattomuudesta kaupassa (!) ja siitä etten syö päivittäin hedelmiä ( en pidä hedelmistä, miksei kasvikset käy?). eli syömistottumukseni olivat oikeasti hyvät, näin tiedän. suunnitelmallisuuden puute ei suoraan tarkoita että heräteostokset olisi epäterveellisiä, hyvät kyselyn laatijat. en myöskään syö lautasmallin mukaisesti, koska syön kasvikseni kasviksena, lihan lihana. ei salaatteja eikä raasteita mulle. kiitos ja anteeksi.

itsetuntoni on kohdallaan.
enkä jäänyt kiinni depressioseulassa.
dementialaskuria en tohtinut tehdä. tuntuu ettei mikään pysy mielessä tätä nykyä.

saattaisin näillä elämäntavoilla elää 83 vuotiaaksi. (huom. jos lopettaisin satunnaisen typerän röökaamisen, olisi ennuste 88. ehkä kannattaisi siis.)

njaa.
kannattaa kokeilla, tosin tuloksiin kannattaa suhtautua maalaisjärjellä. suuntaa-antavia näkökulmia kuitenkin itseeni sieltä imin.

mä yritän nyt alkaa nauttia lisää kalsiumia ja niitä yäk-hedelmiä. ja heittää paheelliset tapani nurkkaan.
jep.

2 kommenttia:

  1. nauroin aikanani kun töissä surffailin duokkarin sivuilla. siellä oli puhetta esim tästä uudesta hro-oireyhtymästä jota kuulemma tehokkaasti ennaltaehkäisee tupakointi; kun ei tupakoitsijat elä niin pitkään. Totesin, että on siitä syöpäkääryleesti sitten JOTAIN hyötyä, musta ei tule haurasta ja raihnasta. Haurasta ei kyllä tästä kropasta sais kirvelläkään näillä eloilokiloilla :)

    VastaaPoista
  2. Ei ne hedelmät oikeasti ole niin tärkeitä. Kasvikset ja/tai hedelmät, kunhan jompaa kumpaa. Toki hedelmistä saa helpommin enemmän esim c-vitamiinia. Toisaata niistä tulee myös paljon sokeria, vaikka hedelmäsokeria onkin. Jos päivässä sen puolisen kiloa jotain vihertävää syö niin ei mielestäni ole väliä mitä se on.

    VastaaPoista