lauantai 6. maaliskuuta 2010

cant't by me love

vekaravaara-blogissa olivat laskeneet paljonko vauvasta on tullut menoja heille. mä olen aikamoinen penninvenyttäjä, mutta ikinä en ole laskenut paljonko rahaa lapsilystiin on mennyt. tänään lenkillä listasin kuluja, ja tässä mun lapsentekolista:

- lääkärikäynti 65e
- psykologi 65e
- ovulaatiotikut ja raskaustestit (lukematon määrä) ainakin noin 100e
- donor siittiöt 10 olkea, (50e/olki = 500e) + rahti  yht 600e
- inseminaatio x 9 (244e/kerta) yht 2016e
- femar-kuuri 109e
- irrotuspiikki noin 23e
- munasolun skannaus ultralla noin 100e
- alkuraskauden ultra 85e
- verikokeita noin 200e (keskeytynyt raskaus)
- polikäyntejä hus:illa 4 x 27e (keskeytyneet raskaudet)
- polikäyntejä hus:illa 4 x 27e (poikuli)
- synnytyssairaala 90e

olikohan siinä kaikki?
tuon session jälkeen laskuri pysähtyi summaan 3669.
mjaa. mitähän tuohon sanois? toiselle kallista, toiselle halpaa.
mutta niinko beatles sanoisi "money can't by me love".


herra huu heiluttaa kiitokset suomen verohallinnolle maman puolesta.
veronpalautusrahoilla saadaan aikaan myös uusia veronmaksajia.
parasta kierrätystä ikinä! eikö?

3 kommenttia:

  1. Pakko sanoa, että häkellyttävän vähän sulla on mennyt lapsentekoon rahaa! Meillä on mennyt jo jotain nelisen tuhatta euroa, vaikka inssejä on tehty vain neljä.

    VastaaPoista
  2. juu, siis 800e meni ruttunaamaan (kaks inssiä luovutetuilla siittiöillä). tämä ennen hed.hoitolakia. sen lain takia siittiöiden hinta pomppas aika tavalla. nyt listahinta inseminaatioon luovutetuilla siittiöillä on noin 770/laaki.

    mä tilasin ennen uutta lakia noi saman lahjottajan tavarat "varmuudeksi" ja tulihan niille käyttöä.

    ja kun alkuun ei tärppiä käynyt, ja meinasi siittiöt loppua kesken viime keväänä, selviteltiin lisätilausta. 350/olki oli hinta nyt, siis saman luovuttajan siittiöt. ja mä siis maksoin aikanaan 50e/olki. että se selittää jo paljon tuota mun hintaa.

    ja koska ruttunaama lähti tokakerrasta luomukiertoon, ei juuri mitään tutkimuksia mulle ole tehty.

    VastaaPoista
  3. Toistan itseäni ja sanon taas, että häkellyttävää! ;) 50e per olki kuulostaa ihan toiselta maailmalta kuin nykytilanne. En tiedä, oletko kuullut, mutta tanskalaispankit ovat tehneet tällaisen kivan linjauksen, että siittiöitä myydään enää neljän oljen satseissa eräänlaisina "taivasosuuksina" (lainausta Fertinovan lääkäriltä). Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että solut tilataan spermapankista aina tiettyä asiakasta varten, ja heti kun asiakas soluja lähtee ostamaan, hänen on ostettava koko neljän oljen satsi, jolle tulee hintaa jotain kahden ja kolmen tuhannen euron väliltä. Jos käy niin, että tuleekin ensimmäisestä yrityksestä raskaaksi eikä halua enää myöhemmin yrittää tehdä lapsia jäljelle jääneillä soluilla, siittiöt vain jäävät asiakkaan omaisuudeksi. Niiden eteenpäin myymistä rajoittaa lainsäädäntö, joten käytännössä tuossa tilanteessa on fiksuinta vain vääntää lisää lapsia, heh. Täysin käsittämätön tilanne minusta. Markkinavoimat jyrää, ja sitä rataa. :/

    VastaaPoista