keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

poika 3kk ja muita juttuja



3kk rajapyykki tuli täyteen pikkurakkaudella.

* poikuli on vedellyt kieppejä (selältä mahalleen) jo varmaan kuukauden päivät, satunnaisesti, mutta eilen, vielä siinä kahdenkuukauden ikäsenä se alko vippaamaan itseensä mahalleen ihan urakalla. ja nyt ei pysy selällään, ei sitten millään. tänään sattui ensimmäinen klompsu, kun vauhtia kiepissä oli sen verran että pää kolkkas lattiaan kun herra vippas itsensä matolta alas lattialle. hassu!
* se on myös jo viikkoja kiertänyt napansa ympäri (selältä vähän kyljelleen - oikasu -  kyljelleen - oikasu ja yhtäkkiä pää osottaa idän sijasta länteen.)
* se tavottelee leluja kädellään. ja joskus osuukin leluihin.
* se on löytänyt kätensä. välillä niitä ihastelee silmät killillään. yleensä ne sitten päätyy suuhun ja sitten alkaa kova maissutus.
* se nukkuilee pidempiä pätkiä, ja jaksaa valvoa noin tunnin verran kerrallaan.
* se ahmii maitoa, ja vatsavaivat ilmeisesti johtuu ainoastaan niistä. mä en enää jaksa ottaa niistä huonoa omaatuntoa. jos masussa paukkaa, niin sit hötkytellään röyhyt ja paukut ulos.
* se syö toisina öinä 2 kertaa, toisina jopa 4 kertaa. vielä ei mamaa väsytä.
* se on herännyt hyvällä tuulella ehkä 2 kertaa koko elämänsä aikana. koska aina herätessä on NÄLKÄ, yleensä on turha ees yrittää riisua ulkovaatteita ennen tissiä. muuten hajoo korvat multa. vaipanvaihtoyritys on täys hasardi siinä kohtaa.
* se nauraa, hihkuu, kiljuu ja kurnuttaa. paras ääni on sisäänhengityksellä aikaan saatu kova "hiiiiiiiiiiih"
* se ilahtuu kaikista hauskoista äänistä ja naamanvääntelystä, plops, nöfnöf tai hiih, ja silmien vinkuttelua ja pyörittelyä niin poika takuulla riemastuu.
* sillä nukkumaanmeno on hankalaa, koska nössömamit nukutteli sen syliin kun se oli kipeenä, ja nyt ei uni meinaa omassa sängyssä tulla ollenkaan. poika on "unenhakukoulussa" nyt. tassuttelulla yritellään tutin ja harson kanssa nukutella omaan sänkyyn. kävin hakemassa lastenvintiltä (eko-lastentarvikeliike) unipussin, ja positiivisia tuloksia odotellaan tän vkon lopulla viimeestään.

kaikenkaikkiaan poika on hauska,rauhallinen ja riemukas pakkaus. killittelee uteliaana ja tarkkana maailmaansa. viihtyy hyvinkin itsekseen leluja tutkien. parhaiten nukkuu pää rintojen välissä. tissimies :)




- eilen puhuin murulle että tykkään hänen lisäkseen myös mein keskinäisestä suhteesta, eli meistä. meillä on tosi hauskaa yhdessä. jännittävääkin. hölmöä. turvallista. kaunista. riemastuttavaa. liian lähellä täydellistä ehkä jopa. kun veikkasin jo alkuun että tästä tulee mun tärkein ja paras ihmissuhde ikinä, niin se varmasti on sitä jo.

siinä ihmisessä löytyy mun hämmästykseksi sen rauhallisen ulkokuoren sisältä aika tulinen jääräpää. ihan välillä joutuu pehmittelemään ja meinaa itse kakkoseksi jäädä. ja suojeltava raasulikin siellä piilossa on, pelastaja-ulkokuoresta huolimatta. kipeenä, ja riidellessä (kolmen riidan kokemuksella ;) voin kertoa) niitä suojeltavia puolia voi aistia. kun kovanaama-surffipummi tulee yöllä lasit päässä,  hakemaan vauvaa multa lohduteltavaksi että saisin nukkua, pakahduttaa valtava tunne mun sydäntä. "mamin ukko" se sanoo. byääh, ja sniif  :*)
 
- kaiken tän onnen keskellä ystävä leikataan tänään. huoh.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia pojusta! Sulonen pakkaus! :)

    Ihan kun meillä ois sama ystävä! :/ Tosin mä en tiedä mun ystävän todellista leikkauspäivää, muuta kun että tällä viikolla.. 30 v. ja rintasyöpä..

    VastaaPoista
  2. kiitos! tuo on semmonen nappisilmä virnunaama myttynen.

    ...syöpä on kirosana. mä oikeen suutun kun kuulen koko sanan. äst. inhottavaa kun joutuu painimaan noin isoa vastaan.

    VastaaPoista