keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

kasvimaamania

me nyt on päätetty ottaa se kasvimaa mitä meille tarjottiin. suurena innoittajana on toiminut maapalan uskomattoman hyvä kuosi, ja naapurinrouvien ehtymätön innostus asiaa kohtaan,letkeä insinööri ja hänen rouvansa ovat kerrassaan ottaneet asian omakseen. mukaan he ovat napanneet ystäväpiiristään yhden miespuolisen helsinkiläistyneen kuopiolaisen.

homma etenee insinöörin määrittämin marssiaskelin. sähköpostiin tupsahtelee infoa kasvimaa-tapaamisista, suunnitteluilloista, toivekasveista sekä aikatauluista.

tänään aamulla käytiin yhdessä marssimassa "tiluksilla", tutkimassa istutuspenkkien kuntoa ja analysoimassa mitä maa jo tällähetkellä kasvaakaan.

ilokseni palstalla on suurensuuri mustaherukkapensas (ihan parhautta!) ja raparperin taimia. sitruunamelissan bongasin, samoin ruohosipulia ja vihersipulia. kävimme myös paikallisessa kasvimaa-kaupassa hankkimassa ensimmäiset siemenet, alkukasvatusruukut (maatuvat) sekä kasvatusturvetta. askartelin kotona vielä hesarista muutaman ekologisen alkukasvatusastian. (biojätepussi minikoossa.)

koska ensimmäiset yrtit pitää saattaa kasvun alkuun huhtikuussa, pidämme tänään alkukasvatusistutustalkoot... ettei nyt ihan viimetinkaan jäisi.


nyt kun vauva nukkuu, mulla on aikaa suunnitella palstajakoa ja muuta kasvimaniaan liittyvää. taidan ottaa ihan taiteiluvälineet esiin ja pistää parastani kehiin. saa nähdä kuinka selkeä suunnitelma tästä syntyykään perinteisellä paperi-värikynät-metodilla. onneksi mulla ei ole mahdollisuutta power-point-esityksen rakentamiseen. mistä vetoa, niin insinööri tulee läppärinsä kanssa illalla ja sillä on laadittuna joku kasvu- ja kitkemisaikatauluhässäkkä excel-taulukoineen... ;)

päässäni soi jostain kumman syystä:
"äidin kasvimaalla, raparperin alla, sammakolla koti oli kultainen..."

kesä ja kasvimaa, täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti