keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

nyt jotaki rotia

nonni.
nyt mulla loppu vieteri.

kamala rääkyle on mulle ihan mahdoton nukutettava. lapsessa ei tietysti itsessään ole mitään vikaa, tai huonoa. se ei vaan nuku päivisin. tai nukkuu se. tai ei nukukaan. se ei mene suosiolla nukkumaan vaikka väsyttää. se ei myöskään pysy unessa, vaikka väsyttää.

joku joskus kirjoitti blogissaan että ensimmäisen lapsen kanssa sä harjoittelet kaikkia asioita, toisen kanssa olet jos asiantuntija ja voit neuvoa muita suvereenisti, mutta kolmas lapsi tuleeki keikauttamaan kaikki taas päälaelleen.

luulis että olis helppoa kun heinäteko maalaiselle tuo lapsen nukutus. tiedättekö? tutti suuhun ja vaunuihin, pieni heijaus ja kauniita unia. no ei meillä. ole ollut neljään kuukauteen. tai jos se vahingossa nukahtaa helposti, käynnistyy palosireeni jo vartin - kolmen vartin kohdalla. ja se ei olekaan mikään sammutettava sireenimalli. vaan huutaa, räyhää ja mesoaa itsensä aivan tolaltaan.

nyt on kolkeiltu kaikki pehmeät nukutusmallit. silitys, tassutus, kapalointi, laulelu, hyräily ja muu lempeä läsnäolo. ei auta. poikulin unet on vaikeita sängyssä, vaunuissa, liinassa, manducassa, sylissä. se että sä alat sitä poikaa silittelemään tai hyssyttelemään, saa sen järettömän raivon valtaan.

huonounisuus ei olis ongelma eikä mikään, jos poikanen olis muuten tyytyväinen ja hauska tapaus. sitä se on enää harvoin. ärtyisyys ja kiukkuisuus käy käsikädessä huonojen unien kanssa.

tutkiskeltuani asiaa muutaman päivän siirryttiin meillä juuri "viidenminuutinnukutus"-malliin. viiden minuutin välein tutti ja hyssyttely. ei muuta. asiantuntijoiden mukaan huutoaika vähenee, ja hups, kohta lapsi nukahtaa suosiolla itsekseen. (noinkohan?) http://www.eckerberg.se/be/somnproblem.htm

no nyt ei pala närvit mulla, eikä tartte itkua vaunujen/sängyn vieressä nieleskellä. sen voi tehdä toisaalla.  ja tähän on helppo sitoutua muidenkin. tehdään kaikki samalla lailla kaikki nukuttelut, ja kahden viikon kuluttua katsotaan töidemme tulos. joko meillä on parempiuninen pikkumies, tai uusi pulma eessä. jännä nähä.

4 kommenttia:

  1. ja huomasin just että 20 000 kävijäraja poksahti juuri!

    tättäräräärää!

    jos huomasit tasaluvun osuvan kohdalles, laita mailia, mä lähetän sulle sydäntikkarin! :)

    VastaaPoista
  2. Onkos muuten poikulil jo hampaita? Tuli vaan mieleen että jos tuo pojan kiukku vaan on pahentunnu niin voisko hälle olla hampaita tulossa..

    Mä varmaan sun tilassa jo oisin ihan epätoivon vallassa ja kiikuttasin pojan lääkäriin ja epäilisin vaikka mitä sairautta..

    Voimia! :)

    VastaaPoista
  3. kiitos kommentista ja tsempeistä!

    poikanen kuolaa kovasti, mutta ikenissä ei kyhmyn kyhmyä vielä :(

    emmä tajua mikä sitä riipii. tai miksi noi nukkumaanmenot on niin rasittavia. tai unessa pysyminen vaikeeta. mä olen palaveerannu tätä neuvolan kanssa varmaan jo sata kertaa, ja siellä yksityisellähän me käytiin tsekkaamassa, ja kaiken pitis olla ok.

    ruttunaama on vaan tosi univastanen ihminen edelleen, ja pelkään että tuossa pojassa mulla on uus kolmenvuoden souvi edessä. plääh. ei hotsita kovin paljoa.

    ja sit nuo kaikki unikoulujutut on noihin yöhuutoihin. meillähän ongelma on ainoostaan päivisin. öisin kundi nukkuu ku joku sopuli :)

    tsekkasin just blogia taaksepäin ja se vellin antohan rauhotti päiviä niin et unet tuli hetkeks aikaa pidemmiks, mutta se nukuttaminen on aina ollut yhtä tuskaa. ja nyt se taas heräilee tuon tuostakin.

    no. paripäivää tolla viidenminuutinsysteemillä on toiminu (varmaan vahingossa) ihan ok. katotaan miten tää etenee :)

    VastaaPoista
  4. Oih, kerro ihmeessä, jos keksit keinot!! Meillä sama ongelma poikulin kanssa (ikää 8kk). Yöt menee ihan ok, mutta päivät PLÄÄH! En tajua. En.

    Olen yrittänyt vaunuja liikkeessä ja paikallaan, vieressäni sängyllä (tällä hetkellä melkein nukkuu näin parhaiten) ja omassa sängyssäään jne. jne. Tänään ajattelin jo pitää leikkipuistossa keinussa, kun siinä oli tyytyväinen ja melkein unessa ;D

    Nostin kuitenkin vaunuun ja... no tietty kitinä alkoi ja sit huuto. Nukkuu välillä, mutta max sen puoli tuntia.

    Ehkä tää on vain joku kausi ;) Menis vain pian ohi.

    Tsemppiä!

    -fairy-

    VastaaPoista