torstai 18. marraskuuta 2010

Nelihenkinen perhe käyttää ruokaan kolmisensataa euroa viikossa

otsikko on hesarin uutisesta.
tässä ensimmäinen kommentti uutiseen:

"Jos neli henkinen perhe syö viikossa 300€ edestä niin se tekee 1200€/kk. Meillä kolmi henkinen perhe kuluttaa kuukaudessa noin 700€ ruokaan, työpaikka ruokailut mukaan lukien. Uskaltaako tässä toista lasta harkitakaan, jos kulut kasvavat noin?Mitä ihmettä ihmiset oikein syövät?"

samaa kysyy hän?

silloin kun olin keskenään kahden lapsen kanssa, ruokakulumme olivat 240e/kk. ei nytkään kauheen paljoa korkeammalla vedetä. toki kauppalaskuun tulee tuttelilisä, noin 1/pvä, vaippalisä noin 12/kk, bonalisä 10e/kk. sekä yksi aikuinen plus yksi vauva lisänä ruokavahvuuteen. silti väitän että 100e/vko ruokaan on liioittelua.
miten teillä?
mitä te ihmiset syötte?

5 kommenttia:

  1. Oon miettinyt joskus ihan samaa, eikä suoraan sanottuna ole hajuakaan paljonko menee ruokaan, vaikka molemmat syödään kotona tehtyä safkaa työpäivän aikana. Ehkä ymmärrettävästi tuo toinen kuluttaa enemmän polttoainetta ja sattuneesta syystä myös rakastaa käydä ruokakaupassa (toisin kuin minä!), mutta mä olenkin mielelläni sitten hellan ääressä. Tosin jos teen illalla satsin sapuskaa, ehdin syödä siitä itse kerran ja muru kolmesti. :D

    Pitäisi kyllä joskus ihan asiakseen laskea, paljonko viikon aikana menee sapuskaan, mutta toisaalta ei tässä rahallisesti kyllä tarvitsekaan laskea, kunhan pitää järjen kädessä.

    VastaaPoista
  2. 300e viikossa on ihan järjetön määrä! Tiukimpina aikoina kun opiskelin, vedin nelihenkisen perheen kuukauden safkat (ja pesuaineet ja kaikki) 250 eurolla. Ja hyvin ja terveellisesti on aina syöty.

    Nyt meit on aikuinen ja kaks lasta, ja viimeset puol vuotta, eron jälkeisessä rahattomuushelvetissä, rahaa on ollut noin 200e kuussa. Tosin Ihana on maksanu osan ruuista silloin kun on täällä, ja kun lapset on isällään mä elän täysin Ihanan siivellä :D.

    Leivon itse leivät, teen usein välipalalle/iltapalalle mehukeittoa (eurolla saa about 5 litraa), syödään pääasiassa kanaa, kalaa ja vihanneksia. Olen huomannut että kun ruokavalio on ns vähähiilihydraattinen, kasviksia on paljon ja makaronia ei, niin ruokaa menee käytännössä vähemmän, vihannekset täyttää.

    Mut ei tää pidemmän päälle mitään kivaa ole, ja on ihanaa kun nyt pikkuhiljaa pystyy taas tekemään töitä ja asiat rullaa. Ei se oikein toimi, et menee elämä sekaisin jos poika menee koulun jälkeen syömään jugurtit ja sit ei oo iltapalaa :D

    Silti 300e viikossa on silkkaa tuhlailua. Nämä samat ihmiset valittaa ku rahat ei riitä mihinkään - ei kai ne riitä jos ei yhtään suunnittele.

    VastaaPoista
  3. ja just se että porukat heittää hirveesti ruokaa roskikseen. on se kumma että siihen on varaa.

    meillä ei alkoholiin tai ravintoloihin juuri kulu rahaa, koska ei murun vuorotyön ja pienten lasten takia käydä tällähetkellä juurikaan missään. ja kun muru tekee erinomaista ruokaa, niin en halua pettymyksen pelossa mennä ravintolaan syömään paljon kalliimmalla jotakin mistä en ehkä tykkäis ees ;)

    musta on outoa että saan 500e kotihoidontukea + lapsilisät ja elarit. ja maksan isoa asuntolainaa, silti tuntuu ettei meiltä mitään puutu. ei materiaa eikä ruokaa.

    mitä me sitten syödään? perussettiä.
    puuroa, leipää. leivällä sekä juustoa että leikkelettä että kasvista. mysliä. jugurttia.
    perusruokia. lounalla edellisen illan päivällistä uudelleen.

    meillä ei juurikaan syödä muroja, ei vanukkaita eikä mitään teollista ruokaa. vaalea leipäkin on pannassa lisäaineiden vuoksi. teen sämpylät itse, tai tilaan faijalta. muuten en juuri käkistele erityisiä. soijaa syödään toisinaan jauhelihan sijasta.

    tykkään keitoista. maukkauden lisäksi ne on tietty aika edullista ruokaa.

    hedelmistä en pidä itse. lapsetkin mussuttaa mieluusti muita kasviksia. mehuja ei meillä juoda.

    siinä kai se. emmätiä. ei siihen paria-kolmea sataa enempää kuussa mene.

    haluaisin joskus kokeilla pistää 1200e ruokaan kuussa. ihan vaan nähdäkseni mitä sillä rahalla saa. ja saako kaikkea syötyä ees :D

    VastaaPoista
  4. Meillä syödään siis hyvin samanlaista kuin teilläkin. Mä tossa mietin, et niin se on, että ei perussafkat hirveesti maksa. Mut se, että ei ole ruoka-aikoja, jokanen vuorotellen napsii kaapista mitä sattuu ja on vanukkaita, eineksiä ym pikahöttöä, niin siihenhän sitä rahaa menee. Jos kaksi lasta vetää pari jugurttia ja pari vanukasta päivässä, tulee siitä viikossa aikas hyvä summa..

    Joskus olen lukenut jonkun yh:n kirjoituksen, miten tiukkaa on työttömänä kun ei koskaan saa jugurttia lapsille eikä mitään ikinä leivän päällä. En tajua. Minne ne rahat menee? Ei meillä ole koskaan pelkkää näkkäriä syöty ja aina on ajoittain myös huviteltu tai tehty jotain kalliimpaa.

    VastaaPoista
  5. Kädestä suuhun. Sen minkä sossu antaa, me syömme. Meitä on kaksi.

    VastaaPoista