tiistai 26. huhtikuuta 2011

neljää eri maitoa, luotolla kiitos. ja muita juttuja.

hiivatti.
menin kauppaan, ja huomasin että lompakossa oli ainoastaan luottokortti. nauratti vähän maksaa neljä eri maitoa luotolla. mä en yleensä luottokorttia käytä kun lasten menoihin (vaatteet), mutta nyt tuli sitten maidot kustannettua ihan luotolla. tuli sit luomumaitoo, rasvatontamaitoo, soijamaitoo ja kauramaitoo velaksi.
me tehtiin sit maitomakutestejä lasten kanssa. soijamaito voitti.
huomenna kokeilen sitä aamukahviini. kauramaidolla aamukahvi on aika kuraa.
halusin vaan ekologisemman vaihtoehdon perusmaidon tilalle.

on tääki ollu päivä. aamupalaks naukin heti buranaa ja sirdaludia. sit olen koiruuksien ja lasten kanssa kävellä himmaillut että selkä vetreytyis. ei tää nyt oikeen hyvältä tunnu lääkkeiden vaikutuksen liennyttyä, mutta ehkä mä jo huomenna duunissa pärjäilen. tää istuminen vaan on arsesta. tuntuu ihan että joku polttava veitsi olis tossa kylkiluiden välissä. ei auta kun ottaa iltapalaksi taas pieni lääkecoctail.

ne lääkkeet antaa kyllä kummia unia. yleensä vaan nään asioita omasta elämästä. nyt mulla on vaeltaneet libyalaiset itkevät lesket porsaita kottikärryissä hiekkadyynien yli, ja naapuriasuntoon, jonka ovessa luki postiluukussa nimen paikalla "eutanasia" tuotiin mun setä kuolemaan. toivoisin että lääkkeet vois lopettaa, ja pääsis omien unikuvien pariin.

mein farssimaiseen tänhetkiseen arkeen lisätään vielä koiraa vaivannut ripulipäivä, ja rutun ehkä alkava laryngiitti, ni hyvää tekee. voiko juhlaisampaa arkea enää olla? ai ni sitten poikakin muuten oksenti pääsiäislounaalla pöydälle, mutta huusin niin tosi kovaa "että tää ei ole oksennustautia! tää ei ole oksennustautia!" että kaikki uskoi. kelleen se ei ainakaan vielä ole tarttunut. vielä. (vielä!)

lämmin ajatus lähtee ihanalle anopille, joka halusi pariks viikoks yhden koirulin hoteisiinsa. meillä on nyt hiljasta. voidaan kivi-sakset-paperi-leikillä arpoa kuka kahta rauhallista koiraa lenkittää. nilkkavammanen vai selkävammanen. ei o meinaan just paha rasti se nyt. et ei haittaa vaikka nakki lankeais itelle.

päivän plussat:
- poikanen oppi "tekeen" palikkalaatikkoa! kerralla. kun naapurissa kokeili! hienoa!
- ruttu on kuunnellut mamin kanssa suomiräppiä. onneks se osaa sanat väärin, lauloi illalla "pidä huolta että saat aamuisin hudaa*" (kun se kysy mikä on huda, ja kerroin, se ihmetteli miten joku voi sellasta haluta. kerroin myös että ukkini sillä aina lapsia pelotteli. kysyi tiukka ilme naamalla "haluutkos hudaa". voi ukki! asiasta seinään, musta on kuitenkin huippua että poikanen on saanut ukilta yhden nimen. hiis. ukkia vähän ikävä.)


* oikeasti biisissä lauletaan "munaa". *tot.reps.*

3 kommenttia:

  1. soijamaito jostain syystä juoksettuu tavalliseen kahviin kaadettaessa... kotona on tullut tehtyä soijalattea ihan perinteisellä ruuvikeittimellä ja siihen soijamaitovaahto sekoittuu ihan normaalisti. Liekö sitten kahvin laadussa vai maidon esilämmityksessä ero? Mutta parasta kahvia ever.Ripaus kanelia päälle ja Avot!!! Ei voi paremmib päivä alkaa:) Aurinkoista kesän odotusta! K

    VastaaPoista
  2. Millä perusteilla soijamaito olis ekologisempaa ku tavismaito? Tavismaito tulee läheltä, soijamaito jostain hevonkuusesta. Eipä ainaskaa hiilijalanjälkeä paljoo pienentäne?

    VastaaPoista
  3. anonyymillä hieno provosointiyritys. asjaa voi kysyä kohteliaasti, tai töksäyttäen. ja sääpä sit töksäytit vaan.

    soijan kasvattaminen kuluttaa maata vähempi kuin lehmän kasvattaminen.

    ja mä en aina oikein diggaa myöskään eläinten hyväkskäyttöä. luomumaito toki tulee niistä ihanaisista lehmistä jotka suomen suurilla pelloilla käyskentelee. (vai ootas? tulikse sittenki ruotsista kuitenkin osittain?)

    ja niin kauan kun itse haikaan lentokoneella häämatkalle, mua ei se maidon (pieni)lentokaan haittaa. saksastahan tota soijamaitoa kai tuodaan? ainakin mun kauramaito on tullut ruotsista. juoko ekoihmiset suomalaista kahvia? ja syö suomalaisia appelsiineja? lopetin muuten luomuhilloinki ostamisen kun huomasin että se lennätetään ranskasta. eikä meillä muuten syödä mitään lisäainehilloa. marjoja tai omatekoista kökköhilloa sen olla pitää. ranska on jo meinaan aika kaukana. ja siitä pysty helposti tinkaamaan. mä kas tingin siitä mistä voin/haluan.

    btw mun sikatilaa pitävä tuttava kertoi että niiden mein porsaakyljysten syömä ravinto on tarkemmin harkittua ja rajotettua kuin ihmisten ikään. että suomessa suht kaikki liha on luomua.

    että eipä sitä kannata luottaa kun omaan intuitioonsa. mikä itsestä tuntuu oikeelta. ja mä en halua että kukaan lehmä on parsissa mun vuoksi koko elämäänsä. tai poikii luovuttaakseen vasikkansa, ja tuottaakseen hervottomaks jalostetut tissit väärällään mulle maitoa. vaikka lapsille kalsium tulee musta luonnollisimmin maidosta. siis lehmän. soijamaidossa on musta liikaa lisäaineita. ja pilleripurkista en kalsia lapsille aio antaa. että valitse itte paremmin! tai ees jotakin. jos haluat.

    ja K! kiitti vinkistä. aika yrjön näköstä olis soijamaito kahvissa. (ihan niinku kauramaitokin) mutta soija voitti makutestin. pyhänä mutterilla sit koklaan. ja ehkä vähän vaniljaa sekaan! :P

    VastaaPoista