keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

yleisön pyynnöstä

tai ainakin yhden ihmisen. tässä resepti edellä kuvattuun kakkuun.
(resepti on julkaistu me naiset-lehdessä 22.12.2010.)

pohja:
150g voita
3 munaa
2dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
12 dumlekaramellia

kuorrutus:
100g maitosuklaata
100g tummaasuklaata
2dl suolapähkinöitä

tee näin: laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. voitele irtopohjavuoka. sulata voi. vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. lisää kuivat aineet vuorotellen sulatetun voin kanssa sokeri-muna-vaahtoon. kaada taikina vuokaan. paloittele karamellit ja painele ne taikinaan. paista kakkua10-12min. irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.sulata kuorrutteen suklaat erikseen. kaada pähkinät kakulle ja suklaa päälle. anna jäähtyä.

p.s. mä siis jätin dumlet pois kokonaan ja korvasin suolapähkinät manteleilla ja kuivatuilla karpaloilla. ja hyvää tuli!
p.s.2. pandan suklaat suli kiltisti mikrossa. kuviot vetelin ihan lastalla kakun pintaan. suklaat vähän marmoroitui.
p.s.3. jos haluat nättejä paloja, leikkaa kakku annospaloiksi ennenkuin kuorrute jäähtyy. kylmä suklaa meinaan lohkeilee miten ja kuten sattuu.

tämä oli helppo kakku. valmistukseen meni vajaa 30min. suosittelen. tarpeeksi oli twistiä maussa ja suklaata seassa.

1 kommentti: