sunnuntai 15. elokuuta 2010

place to be

lähiömaininta:
lähiömme on valittu vuoden kaupunginosaksi!
hieno tunnustus hienolle kotiseudulle.

me eksyttiin tänne vähän vahingossa. etsitiin asuntoa ihan toiselta puolelta kaupunkia. hakuvahtiini oli jostain kumman syystä tarttunut tämän asunnon esittely. wannebe-snobeina ajattelimme että tämä on hieman liian kaukana itäsuunnassa, mutta annoimme asunnolle mahdollisuuden. ja hyvä niin!

jo pihalla huokailin onnesta ja sanoin että tänne haluan. asunto vielä tuki päätöstä vakavasti. isot seinästä seinään ulottuvat ikkunat, hyvä pohja ja se tietty "fiilis". plussana ikkunasta aukeavat puistonäkymät, eikä neliöhintakaan ollut paha. rakastuin.

keskustaan pääsee parissakymmenessä minuutissa, stockmannille kymmenessä. kaupat on lähellä. samoin meri, hiekkaranta, ulkoilumaastot. isot pihat.

ja ennenkaikkea 50-lukulainen miljöö, mikä on mulle kaikki kaikessa.

uudelleen rakastuminen tapahtui kun pääsin kontaktiin paikallisten kanssa. ihania, sympaattisia, suvaitsevaisia, yhteisöllisiä ihmisiä.

teeiltoja, naapuriapua, pihatalkoita, välittämistä, lapsia, aikuisia, ystäviä, koiria, siilejä, haukkoja, oravia.

niistä on hyvä lähiö tehty. täällä on ihmisen hyvä olla.

vuosittaiset kyläjuhlat on ihan ovella. luvassa kurottamista kohti korkeuksia, maalattuja katuja, itähelsinkiläistä räppiä, kirppiksiä, satutuokioita, ystäviä, hyvää ruokaa...

ohessa fiilistelykuvia viimevuotisilta kinkereiltä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti