maanantai 30. elokuuta 2010

ja sit mä kävin itkee

eilen vähän otti kupoliin puolisoni palatessa futisturnauksesta. oli mennyt ilta himppasen kosteissa merkeissä, ja kotiin palasi hiljainen, haiseva raato. sanomistahan siinä tuli.

sitten aamulla hukkasin pojan kalliin merinovillaisen tumpun. ja haluan että sillä on sellaiset, joten uusien osto on edessä. ja se on tässä ahdingossa pois ruokarahoista.

ja pisteenä iin päälle kelasta soitti nainen. kah, kun taas puuttuu yksi liite.
fak.fak.fak.
mä olen vasta viiteen kertaan toimittanut niille liitteiden liitteitä tässä ja nyt ei kuulemma voi tehdä mitään päätöksiä ennenkun tämä liite saapuu. että ei kotihoidontukea, eikä asumistukea tähän talouteen, vieläkään.

siis.
hain tavallisesti kotiinlähetettävällä lappusella kotihoidontuen. laitoin mukaan pyydetyt liitteet.
hain asumistuen netissä, ja vein toimistoon siihen kuuluvat liitteet.
- kotihoidontuesta ei kuulu mitään viikkoihin.
- asumistuesta hylsy. koska toisessa paperissa (kauppakirjassa) luki asunnon hinta niinkun oli pyydetty ja toisessa (tiliotteessa) kuukautinen lyhennys, mutta missään ei lukenut sanaa asuntolaina. pyysin sitten pankista paperin missä lukee asuntolaina ja summat ja toimitin kelaan.

tässä kohtaa tsiigasin netistä päätösten etenemistä. siellä luki ettei edes hakemuksia ole tullut. mistään.

marssin toimistoon setvimään asiaa. täti katsoi että kotihoidontuki on vireillä ja ok (sanoi että on ok. huom. sanoi että se on OK. OK.).miksi sitä netissä ei näy?  eos. asumistuesta puuttuu edelleen asuntolaina-sana ja lyhennysten määrä, kah, kun ne ei lue samassa paperissa.

fak.fak.fak.

toimitin lapun missä ne on samalla paperilla.

sitten muutaman viikon päästä soittaa kelan täti. kun niille oli tullut mieleen vielä semmoi juttu, että pitäis saada tietää kuinka kauan ylimäärästä vastiketta peritään ennen päätöksen tekemistä.

toimitin kaikki yhtiövastikekuitit ja taloyhtiön tulosteen missä näkyy tän vuoden budjetti ja se että koko vuoden kerätään sitä ylimäärää.

sitten soittaa kelan täti tänään taas. kah, kun pitäis olla lomarahasta (jota en ole vielä saanut) palkkakuitti, koska mitään päätöksiä ei voida tehdä ennenkuin se tulee. ei kotihoidontuesta, eikä asumistuesta.

fak. fak. fak. siihen katkesi kamelin selkä.

sit mä kävin itkee.

siis asumistukea on haettu toukokuusta. (TOUKOKUUSTA!!!) ja kotihoidontukea heinäkuusta.
päätöksiin tarvittavan kuitin saan ensikuun puolivälissä. fak. fak. fak. enkä voi tietty hakea esikolle vapaaoppilaspaikkaa ilman kotihoidontukipäätöstä, enkä rutun päivähoidon maksua säätää myöskään.


noin puolituntia ulistuani, postiluukku kolahti. kotihoidontukipäätöshän se sieltä tupsahti. mit*vit*?

1 kommentti:

  1. Uskomatonta. Hyvinhän toi tiedonkulku tuolla Kelan sisällä hoituu. Onneks tuli päätös. Joskus kaipaisi sellaista selkokielistä opusta Kelan eri ohjeiden lisäksi. Mä osaan kyllä lukea ja vaikeampaakin tekstiä on tullut tankattua, mutta tietyt lauseet ei vain aukea. Vois kuvitella, että jollekin mummolle syrjäkyliltä ne ei myöskään avaudu. Ja sit ei jaksa hakea, kun ei ihan ymmärrä. Tai se saattaa ollakin tarkoitus..?

    VastaaPoista