tiistai 5. lokakuuta 2010

ja nyt mulla N-I-I-N hajoaa pää

pask.vit.saat.
klinikalta soitettiin. olivat olleet viranomaispalaverissa.
viranomaiset olivat kertoneet ettei anonyymejä siittiöitä saa siirtää ulkomaille turvaan, niinkun klinikalla olivat luulleet mahdolliseksi. viranomaiset olivat myös varoittaneet auttamasta ketään ulkomaille hoitoihin hakeutuvaa. ei ultria, ei lääkäripalveluja, ei lääkkeitä, ei mitään.
ymmärrän ettei firma voi "missään laittomuuksissa" auttaa. ja tiesin että tää on tulossa, jollainmuotoa, joskus.

mutta silti.

vituttaa äärettömän paljon. mun nuorimmaisten mahdollisuudet saada biologisia sisaruksia on siis nollassa. sikälimikäli ei sielu eikä kukkaro salli hoitaa koko prosessia siellä missä pippuri kasvaa.

kuka helvetti on keksinytkään jokun kolmen vuoden säännön? miksei ne kenellä on anonyymeistä tehtyjä vintiöitä, saa käydä prosessiaan loppuun rauhassa? ketä helevettiä se haittaa?
jostain luin että suomeen syntyy (tai syntyi) noin 40 anonyymien luovuttajien lasta. aika pieni määrä kun vertaa muihin "isättömiin" lapsiin. niihin tapauksiin joissa äiti ei isää tiedä, taikka isä ei lastaan tunnusta. tai vaikka tunnustaa, niin ei halua pitää yhteyttä. joo, kyllähän nämä lapset saa tietää kuka se isä sitten on. mutta sen tiedon hyödyt ei välttämättä ole ihan megalomaanisen hyviä lapselle itselleen kuitenkaan. samoin jos listasta on poiminut jonkun "georgen" niin sen etsiminen ja tapaamisen järjestäminen saattaa olla työn ja tuskan takana.

joo, en tiedä miten nyt tämä satutti niin kovin tänään.
ehkä se että 32 vuotiaana nyt tuntuu että peli jälkikasvun hankkimisen kanssa on pelattu.

"voidaanhan me käyttää jotakin tiettyä luovuttajaa jos sitten tuntuu siltä" sanoi nainen jota äärettömästi rakastan. niinhän me voidaan, jos pakottavaa tarvetta tulee. mutta sitten asetan keskimmäiset lapseni eriarvoiseen asemaan.

kyyneleet polttaa silmissä ja kurkkua kuristaa. tuntuu vaan todella epäreilulta. tylsältä ja turhalta.

ja haluanko vielä lapsia? en voi tietää. näin on hyvä nyt, mutta en pysty näkemään vielä kymmenenvuoden päähän. niin kauas kuin lisääntymisikää mulla on jäljellä.

tuntuupa ikävältä. ja katkeralta. paskalta kertakaikkiaan. 

5 kommenttia:

  1. Hirveen harvoin ehdin lueskella ja varsinkaan kommentoida, mutta nämä on näitä, jotka pistää niin vihaksi. Ja tosiaan on hyvä kysymys, miksi on tuo kolmen vuoden sääntö. Jos kerran on tehty poikkeus, niin koskettaako se tosiaan niin suurta joukkoa, että olis kamala ongelma jatkaa oikeutta niiden kohdalla epämääräisen ajan. Eihän ns. perhesuunnittelu ole muutenkaan, koskaan, sellaista, että selkeät aikarajat on mitenkään järkeviä. Kun mukana on hitusen noita biologisia, sosiaalisia, emotionaalisia jne tekijöitä.

    Muuten, mulla on yks kaveriperhe, jossa muutama sijoitettu lapsi, munasolun luovutuksella saatu lapsi ja nyt uusimpana vielä omasta munasolusta alkanut yllätys, hoidoilla tosin sekin. Näillä kahdella nuorimmalla on toki molemmilla isän geenit, mutta mietin vaan et niillä on muuten aika jännä tilanne just ton saman/eriarvoisuuden suhteen. Ovat päättäneet, että eivät kerro näille lapsille heidän alkuperästä ilmeisesti ollenkaan. Musta aika hurja päätös, enkä tiedä pystyisinkö itse samaan vaikka ymmärrän, että puntarissa on nimenomaan lasten keskinäinen samanarvoisuus. No ei tää tietenkään täysin teidän tilanteeseen vertaudu, mutta näin sitä mennään joskus päälle päin ihan normilta näyttävässä heteroperheessäkin ;)

    VastaaPoista
  2. voi viturallallei tätä paskaa lainsäädäntöä. Ei helvetti.
    Tuntuu tosi pahalle teidän puolesta, miten onkaan näin surkean kapeakatseista kööriä nuo viranomaiset. Kerrasta poikki ja haistakaa vittu-menoa; ois ne simpat nyt helkati saanu ees siirtää!
    Tai se, että sais lääkitykset tms. kotimaiselta klinikalta ja siirto toisaalla. mitä hiivattia se noita homeperseitä häirttee, miten kukin tän homman hoitaa.

    Iso iso iso halaus.
    toivottavasti ratkaisu löytyy!

    VastaaPoista
  3. nimenomaan olen just sitä mieltä että uuden lain jälkeen olis ollut syytä asettaa uudet kuviot. eikä härkkiä ja vaikeuttaa ihmisten keskeneräisiä perhesuunnitteluja...
    no näillä mennään valitettavasti. saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

    VastaaPoista
  4. ...paitsi mun ymmärrykseen ei mahdu että ne saa heittää ne roskiin. ne ei siis saa antaa niitä mulle. painottaisin tässä vielä sitä että mä olen ne maksanut, ne on MUN omaisuutta.
    ymmärrän että poliisi saa hävittää hörhöjen huumehia esim. mutta musta ihmisen omistamat siittiöt ei ole siihen verrattavissa. pis.te.

    VastaaPoista
  5. Voi helvetti, roskiin?!?!
    Totaaliurpouden megalomaaninen kusipäähuipentuma... Huoh...

    Voimia. Ei pysty vaan ymmärtämään, ei ollenkaan :(

    VastaaPoista