sunnuntai 24. lokakuuta 2010

siinähän se meni

laupeuden yö ;)

omat mukulat nukkui vastoin kauhukuvia kuin köyhän talon porsaat.

naapurin hinkuliini meni tosi nätisti nukkumaan, vaikka äitiä vähän ensin itkeskeli.
sain itse nukkua kolmeen, ja sitten alkoi tsembalot. ensin lainapoika röhi ja kitisi, ennen neljää olin kipannut sen takaisin petiin hyshysnukutaan-komennon kanssa ainakin 10 kertaa. neljältä se vasta aloitti sitten suuremman huudon. ja jösses siitä ääntä lähtikin. ennen viittä olin hyssytellyt ja kaatanut sitä petiin noin 20 kertaa, ja viiden pintaan se palkitsi mut nukahduksella.

viiden jälkeen aloittikin sitten oma poikuli, mutta onneksi vaan tuttia vaatimalla.
seiskaan nukuttin kaikki, tosin entisenä lastenkotityöntekijänä latasin yöllä aamumaidot ja puurot muksuille valmiiksi, niin aamustakin selvittiin hienosti.

parasta kaikessa oli naapurinrouvan naama kun se tuli omaansa hakemaan. se oli levännyt ja onnellinen. ja musta tuntui että tosi vähällä mä sitten pääsinkin. nyt päätä hiukan särkee (oliskohan se jännittäminen syynä), mutta se on pieni maksu moisesta ilosta.

saa nähdä raaskiiko naapuri antaa mulle lainapoikaa vielä toiseksi yöksi niinkun alunperin oli puhe, jos tuo yöhuuto saatais vähenemään niin että ne pystyy unikouluttamaan sen itse kotona haluamaansa malliin sit helpommin. eilen vaan oli sillä mammalla niin vedet silmissä lähtiessä, että voi olla että ensyönä mä nukun vaan omien hinkuloitteni sallimaan malliin.

mutta olipa kivaa. samalla taas palasi omat yöjuoksut (tutinvienti,hyshys x2-4) omaan perspektiiviinsä, mitättömän pientä settiä. onneksi me murun painostuksesta tehtiin tuo unikouluhomma kotona silloin aiemmin, kun omalla poikulilla oli vielä suht hiljanen huutoääni.

5 kommenttia:

  1. Toi on sellainen lähimmäisenteko, että naapurimamma muistaa sen koko ikänsä. Olispa sunlaisia naapureita enemmänkin, nostan hattua.

    VastaaPoista
  2. kiitos vaan terhikki. itse en koe tehneeni "juuri mitään", mutta uskon että jokaisen huutajan äiti osaa tätä arvostaa ;)
    olen itse saanut niin paljon aputarjouksia ja ihan konkreettista apua, että mielelläni pistän hyvän kiertämään.
    "sillä jokainen joka apua saa sitä joskus tajuu myös antaa..." eks jeh?

    VastaaPoista
  3. Oih, hienosti tehty :) Juuri näin! Pistetään hyvä kiertämään. <3

    VastaaPoista
  4. Hei, mitä tuo unikoulu käytännössä tarkottaa? T. Lapseton :)

    VastaaPoista
  5. unikoulu on sitä että valitaan yks metodi noin sadasta vaihtoehdosta, ja sitä toteuttaen yritetään saada lapsi nukkumaan koko yö heräilemättä. esim siinä vaiheessa kun imetys/muu yömaitoilu halutaan lopettaa, tai siirtää vauva perhepdistä omaan sänkyyn nukkumaan, niin muksu saattaa "hiukan" protestoida... ;)

    meillä rutun kanssa se tarkotti käytännössä sitä että käytiin aina sanomassa vaan hyss, ja koskemassa selkää kun se heräili, ja sit se jatko uniaan.
    pojan kanssa taas ei voinu mennä lähellekään (ei mitään tassuhoitoa) kun se räjähti ihan kokonaan kun siihen yritti koskea. että hyss-vaan. ja tutti suuhun.
    rutun kanssa pahimmat kitinät kesti vartin, pojan kanssa 4h putkeen... mutta osaa ne nyt nukkua. suurinpiirtein :)

    VastaaPoista